10.11.2017 klo 09:38
Uutinen

Yrittäjäkaksikko halusi helpottaa joulukorttien lähettämistä – Näin toimii korttibotti

Emma Kyyrä ja Niklas Litmala kehittivät korttibotin, josta voi lähettää useita postikortteja kerralla.

Joulukorttisesonki käynnistyy lähiviikkoina. Vaikka sähköiset palvelut ovat vähentäneet korttien lähettämistä, monelle käsissä hypisteltävä kortti kuuluu edelleen kiinteänä osana jouluperinteitä.

Emma Kyyrä ja Niklas Litmala halusivat helpottaa korttien lähettämistä, joka jää monilta viime tippaan.

– Halusimme keksiä joulukorttien lähettämiselle jonkin helpomman tavan, joka kohtaa digitaalisen sukupolven kasvatit ja yhdistää perinteisiin, kaksikko perustelee.

Korttibotti on netissä toimiva verkkokauppa, jonka avulla kortit voidaan lähettää suoraan vastaanottajille. Käyttäjä voi valita kortin viidestä eri vaihtoehdosta ja kirjoittaa oman tervehdyksensä. Postikorttibotin postikortit ovat suomalaisen desingtoimiston Polkan käsialaa.

Pienin tilaus palvelun kautta on 10 korttia. Tällöin palvelun hinta on 29,90 euroa. Kahdenkymmenen kortin lähettäminen palvelun kautta maksaa 57,90 euroa. Lisäkorttien hinta on 2,99 euroa.

”Helpottaa joulukiireitä”

Litmalan mukaan perinteisen joulukortin arvostus kasvaa, mitä harvinaisempaa sen lähettämisestä tulee.

– Joskus kortteja putosi postilaatikosta harva se päivä. Nyt paperinen posti tuntuu kuitenkin henkilökohtaisemmalta ja siinä on jotain hienoa, Litmala toteaa.

Emma Kyyrän mukaan perinteiset joulukortit saatetaan usein tehdä itse. Joulukorttien tekeminen saattaa olla perheen yhteinen harrastus. Kaikki eivät valitettavasti ehdi askartelemaan joulukortteja itse.

– Tässä mielessä korttibotti helpottaa erityisesti kiireisten ihmisten arkea.

Yritykset voivat hyödyntämään korttibottia asiakkaiden joulukirjeissä. Yritykset pystyvät syöttämään botille koko asiakasrekisterinsä ja näin muistamaan tärkeitä yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta.

Kuva: Kuvakaappaus

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi