19.4.2018 klo 12:21
Uutinen

Yrittäjäksi 30 vuoden työuran jälkeen

Yritys voi siirtyä toiselle yrittäjälle myös hiukan kevyemmällä kaavalla. Aina ei tarvita vuosien siirtymäkausia ja tarkkoja laskelmia. Joskus riittää, kun yrittäjä myy toiselle kalustonsa.

Renkolaisella Hannu Suvisuolla on 30 vuoden kokemus rakennusalan töistä. Viimeiset 12 vuotta hän on työskennellyt EL-Rakennus Esko Laitila Oy:llä tehden pääasiassa linjasaneerauksia ja timanttiporauksia.

Työnantaja, Esko Laitila alkoi joku aika sitten pohtia yritystoiminnan lopettamista. Hän ehdotti Suvisuolle, että tämä ostaisi yrityksen auton ja koneet ja jatkaisi yrityksen toimintaa omiin nimiinsä.

– Ehdin kyllä miettiä asiaa pidemmän aikaa. Ja olin ajatellut ottaa asian puheeksi, mutta Esko kerkesi ensin kysyä minulta, naurahtaa Hannu Suvisuo.

– Se oli kyllä hieno juttu Eskolta, että antoi tällaisen mahdollisuuden.

Suvisuo perusti yrityksen ja hyppäsi työntekijästä yrittäjäksi. Hän perusti suoraan osakeyhtiön, jotta myöhemmin työllistäminen olisi helpompaa. Toiminimen korkeampi verotus myös arvelutti. Yllätyksiä ei matkalla ole juurikaan tullut, jollei sitten sellaiseksi laske paperitöiden määrää.

– Lippulappuja saa kyllä täytellä ehtimiseen.

Yrittäjäksi ryhtyminen ei ollut Suvisuolle mikään pitkäaikainen haave. Suvisuon mukaan rakennusalalla kaikki työskentelevät yrittäjämäisesti oli sitten yrittäjä tai palkkatyössä. Sikäli muutos ei ole ollut kovin suuri.

– Valitsin työttömyyden sijaan yrittäjyyden, Suvisuo kiteyttää.

Lue koko juttu Hämeen Yrityssanomien numerosta 3. Lehti jaetaan Kanta-Hämeen kaikkiin yrityksiin torstaina 26.4.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM