20.3.2017 klo 08:21
Uutinen

Yrittäjälinja valmistaa koulun jälkeiseen elämään

Luovan yrittäjyyden kurssilla pääsee tekemään erilaisia asioita, käyttämään luovuuttaan ja verkostoitumaan. Iiris ja Meeri myös suunnittelivat Get Together -kampanjan Hämeen Yrittäjille.

Iiris Jalava ja Meeri Nikkilä päätyivät Hämeenlinnan lyseon lukion luovan yrittäjyyden linjalle kumpikin omien väyliensä kautta. Meeri kuuli linjasta yhdeksännellä luokalla opolta. Hän tutustui linjaan esittelyssä tarkemmin ja päätti hakea.

Iiris puolestaan kuuli linjasta kaveriltaan, ja kiinnostui heti.

– Sanoin heti, että kerro lisää. Kurssit vaikutti hauskoilta ja halusin linjalle ihan sikana. Opiskelu on ollut sellaista kuin odotinkin tai oikeastaan kivempaa. Kurssit avaavat mahdollisuuksia ja tehtävien avulla verkostoituu yrittäjien kanssa.

Luovan yrittäjyyden linjalla oppii esiintymistaitoa, kurssilla voi tehdä monenlaisia asioita ja toteuttaa omaa luovuuttaan. Kaikkea sellaista, mistä on hyötyä koulun jälkeisessä elämässä.

– Meille annetaan usein haasteita, joihin täytyy vastata. Niihin voi vastata jollain ihan hullullakin idealla, Meeri kuvailee.

Luovan linjan toisen vuoden opintoihin kuuluu oman yrityksen perustaminen. Meerin ja Iiriksen yritys on Filmaki Ny, jonka kautta he tekevät mainosvideoita ja valokuvia yrityksille ja yhteisöille. Yrityksessä on kaksi yrittäjää heidän lisäkseen, Kira Kuurma ja Aurora Laine.

– Valokuvaus on yksi meidän harrastuksista, joten yritysidea tuli sieltä, Meeri kertoo.

Yri-linjalaisilla muu koulunkäynti tulee hoidettua myös, vaikka välillä asiat tuppaavat kasaantumaan. Iiris kertoo kolmannen kurssin olleen melkoista taistelua, mutta siitäkin selvittiin. Koulun ja yrittäjyyden ohessa tytöt ehtivät harrastamaankin. Meeri harrastaa ratsastusta ja Iiris laulua, nyrkkeilyä ja lumilautailua.

Toisen vuoden opetusohjelmaan kuuluu myös viikon mittainen työelämään tutustuminen. Iiris ja Meeri näkivät kuvia viime vuoden yri-linjan tet-harjoittelijoista, Eveliinasta ja Oskarista Hämeen Yrittäjien hommissa, ja innostuivat näkemästään. Mitään odotuksia heillä ei varsinaisesti ollut harjoitteluviikkoa kohtaan, paitsi oppia uusia asioita.

Iiris ja Meeri saivat tehtäväkseen ideoitavakseen ja toteutettavakseen nuorten yrittäjien Get Together -tapahtuman kampanjan. Get Together lähtölaskenta -kampanja näkyy Hämeen Yrittäjien viestimissä aina tapahtuman alkuun saakka. Ensimmäinen kampanjan ensimmäinen osa julkaistiin viime perjantaina.

– Tehtävä oli mukavan haastava. Aika meinasi loppua kesken, sillä joitakin haastateltavia oli todella vaikea tavoittaa, tytöt kertovat.

Tästä linkistä Filmaki Ny:n sivuille >>>

Hämeen Yritysviestintä, SM,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi