31.1.2018 klo 15:18
Uutinen

Yrittäjän erikoinen urapolku – ensin puhelinkoppeja Twitterille ja Microsoftille, nyt maanviljelijänä hyönteistehtaan perustaja

Yle kertoo kouvolalaisyrittäjä Vesa-Matti Marjamäestä, joka perustaa Loviisaan Euroopan suurimmaksi mainostetun elintarvikehyönteisiä kasvattavan tehtaan.

Suomalainen Nordic Insect Economy rakentaa Loviisaan Euroopan suurimman elintarvikehyönteisiä kasvattavan tehtaan

– Tavoitteena on, että vuoden 2018 aikana tuotanto on satoja tonneja. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, loppuvuodesta tehdas työllistää noin 20 henkilöä, tehtaan perustava maanviljelijä-yrittäjä Vesa-Matti Marjamäki totesi taannoin yhtiön tiedotteessa.

Yle kertoo Marjamäen erikoisesta urapolusta. Ennen maanviljelijan uraa Marjamäki perusti muun muassa Twitterin ja Microsoftin toimistoihin puhelinkoppeja valmistaneen Framery Oy:n. Yhtiö palkittiin presidentin kansainvälistymispalkinnolla.

Maanviljelijäksi hän alkoi vuonna 2014 sukupolvenvaihdoksen kautta.

– Haluan tehdä jo nyt niitä asioita, joita haaveilen tekeväni eläkkeellä, Marjamäki sanoo Ylen haastattelussa.

– Minusta tämä sopii sellaisille uutta pelkäämättömille ihmisille. Toki tämä vaatii avointa mieltä ja riskinsietokykyä, sillä markkina ei ole vielä kehittynyt siihen, mitä siitä tulee, hän kommentoi tulevaa hyönteistehdasta.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Nordic Insect Economy