8.9.2017 klo 18:05
Uutinen

Yrittäjän järkytys: Grillikioski poltettiin kahdesti viikon sisään

Tuhopolttaja iski kuopiolaiseen grillikioskiin tiistaina ja torstaina. ”Tuhopolttaja tappoi minun työni, lopetti työntekijöiden mahdollisuuden saada palkkaa elämiseen”, järkyttynyt grilliyrittäjä Marko Koistinen kertoo.

– Ei ole sanoja kuvaamaan tunnetta mihin heräsin 04.00, kun poliisi soitti minulle työkeikalle Hyvinkäälle, Marko Koistinen kirjoitti Facebook-sivuilleen varhain torstaiaamuna.

Tuhopolttaja oli iskenyt torstain vastaisena yönä toistamiseen hänen Drive In Grilliinsä. Edellinen isku Asemakadulla Kuopion keskustassa sijaitsevaan grilliin oli vain kaksi vuorokautta aiemmin. Tällä kertaa kioski paloi niin raunioiksi, että ainoa mahdollisuus on purkaa se pois.

– Tuhopolttaja tappoi minun työni, lopetti työntekijöiden mahdollisuuden saada palkkaa elämiseen ja todennäköisesti lopetti Drive In Grillin vuodesta 1991 alkaneen historian. (JUTTU JATKUU KUVAN ALLA)

Drive in Grillin pyörittäminen oli Koistisen lapsuudenhaave, jonka hän toteutti vuoden 2016 alussa. Hän halusi työntekijöidensä kanssa nostaa grillikioskin sille tasolle, millä se oli aikoinaan ollut. Grilli oli mukana myös Sami Hedbergin Grillit huurussa -tv-sarjassa.

– Vakuutus korvaa kiinteistön, mutta yrityksen jatkumiselle ikinä Kuopiossa ei ole tietoa, voimia, halua, uskallusta, niin paljon joku halusi yrityksemme loppuvan ja tuhota kaiken, grilliyrittäjä Koistinen kuvaili tuntojaan.

Ensimmäisen, lievemmän tuhopolton jälkeen Marko Koistinen aikoi vielä jatkaa toimintaa. Yle kertoo, että vakuutusyhtiöstäkin oli ehtinyt tulla myönteinen päätös. Kiinteistöön oli jo sovittu uusia turvatoimia vartiointiliikkeen kanssa. Lämpösensorit olisivat tulleet maahan perjantaina.

Yle kertoo, että pelastuslaitoksen mukaan myös jälkimmäisen tulipalon syttymiskohdasta voi päätellä, että palo on sytytetty tahallaan. Poliisi tutkii asiaa.

Koistinen ihmettelee, miten joku voi vihata kiinteistöä tai yrittäjiä niin paljon, että tekee saman teon uudelleen.

toimitus@yrittajat.fi