31.1.2017 klo 09:47
Uutinen

Yrittäjänaiset Iisalmesta hyödyntävät aktiivisesti YOM-palvelun koulutuksia

Iisalmelaiset naisyrittäjät ovat Yritys oppii ja menestyy (YOM) -palvelun aktiivisia koulutusten ideoijia ja tilaajia. YOM-palvelun kautta pohjoissavolaisten pk-yritysten on mahdollista tilata ja räätälöidä EU-tuettuja koulutuksia yritysten tarpeisiin. Koulutuksia pystytään toteuttamaan myös nopealla aikataululla yritysten tarpeet huomioiden.

Iisalmen Seudun Yrittäjänaiset ry:n puheenjohtaja Tiina Karppinen ja tiedottaja Tiina Hyvönen kertoivat, että kaikki koulutukset joita he ovat olleet ideoimassa, ovat nousseet tarpeista. Tammikuussa yhdistyksen naisporukalla oli oma YOM-palvelun toteuttama koulutus aiheesta ´Pilvipalvelujen hyödyntäminen hallitustyöskentelyssä´. Yrittäjät saivat siitä eväitä oman yritystoimintansa kehittämiseen.

– Nyt on löytynyt hyvä kesto koulutuksille, kaksi iltaa. Aika on kortilla monella yrittäjällä ja kahden illan koulutus on koettu sopivan mittaiseksi. Koulutukset ovat olleet tiiviitä, napakoita ja asiaan keskittyviä. Kouluttajat ovat olleet myös ammattilaisia ja ovat osanneet opettaa käytännönläheisesti, Karppinen ja Hyvönen summaavat kokemuksiaan.

Millä sitten yrittäjänaiset on saatu mukaan koulutuksiin? Yhdistyksen jäsenten mukaan he houkuttelevat toinen toisiaan ja alueen yritysyhteyshenkilö Tuija Kokkosen hanke-esittely viime vuoden alussa avasi monen silmät. Tuija on lisäksi tehnyt osaamiskartoituksen kaikille hallituksen jäsenille. Osaamiskartoitus koettiin erittäin hyödylliseksi, sillä se herätti miettimään omaa osaamista ja sen kehittämistä. Iisalmen seudun Yrittäjänaiset ovat olleet aikaisemminkin ahkeria kouluttautumaan ja olemaan mukana erilaisissa kehittämishankkeissa.

– Yhdessä kun lähdetään, se on kaksin verroin antoisampaa, naiset toteavat.

Yritys oppii ja menestyy -palvelun koulutuksissa on otettu osallistujien toiveet huomioon, niin koulutuksen sisällön, keston kuin ajankohdankin suhteen. Eräässä Iisalmen alueen tapauksessa yrittäjältä tuli myöhään illalla koulutustoive uutiskirjesovelluksen hyödyntämisestä. Seuraavana aamupäivänä YOM-palvelu oli jo sopinut kouluttajan ja yrittäjän kanssa aikataulusta.

– Kannustan yrityksiä aktiivisuuteen koulutusten tilaamisessa ja aivan uusienkin aihepiirien ehdottamisessa. Toivon, että nyt palvelun viimeisenä toimintavuotena pohjoissavolaiset pk-yritykset ottaisivat tuetuista koulutuksista kaiken hyödyn irti, YOM-palvelun projektipäällikkö Outi Savolainen rohkaisee.

Teksti: yritysyhteyshenkilö Tuija Kokkonen, 040 1798150

Kuva: Taina Karvonen, Mainostoimisto Polku