3.11.2017 klo 19:04
Uutinen

Yrittäjäseniorit tarjoavat apua – ”Liikaa minä itse -mentaliteettia”

Yrittäjäseniori Rauno Heikkilä Kangasalta toivoo, että nuoremmat yrittäjät hyödyntäisivät rohkeammin senioreiden kokemusta.

Olisi hienoa, jos mentoroinnista tulisi luonnollinen osa koko järjestöä ja yrittäjäsenioritoiminta laajenisi valtakunnalliseksi.

– Meillä suomalaisilla yrittäjillä on liikaa sellaista minä itse -mentaliteettia, sanoo yrittäjäsenioreiden ensimmäinen puheenjohtaja Rauno Heikkilä.

Hän tarkoittaa sitä, että painetaan yksin hampaat irvessä, eikä haeta tukea, vaikka sellaista olisi saatavissa – jopa tarjolla, kuten Kangasalan Yrittäjäsenioreissa.

Kangasalan Yrittäjät aloitti säännöllisen yrittäjäseniorien toiminnan keväällä 2015. Seniorit toimivat paikallisyhdistyksen itsenäisenä osastona.

Senioriyrittäjät antavat tukea kenelle tahansa yrittäjälle, joka sitä toivoo. Erityisenä painopisteenä ovat nuoret, aloittavat yrittäjät ja perustamista harkitsevat. Yrittäjäseniorit toivovat ennakkoluulottomia kontakteja, vaikka mitään akuutteja ongelmia ei olisikaan.

Kangasalan Yrittäjäseniorit muun muassa antavat konkreettista fyysistä apua aktiiviyrittäjille toimipaikkojen avauksissa, remonteissa ja tilapäisten tavararuuhkien purkamisessa.

Senioriyrittäjät tarjoutuvat olemaan yrittäjille kuuntelija, uusien ideoiden antaja ja toimintavaihtoehtojen etsijä. Syvällisemmällä puolella tuki voisi sisältää mm. uhkien ja mahdollisuuksien kartoitusta, liikeidean tarkistusta sekä yrittäjäseniorien talousosaamisen hyödyntämistä.

Toiminta perustuu luottamukseen ja kaikkien tietojen ehdottomaan salassapitoon.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi