Ulvilalainen hieroja Krista-Carola Mäkinen on innokas opiskelija, joka on kiinnostunut tutustumaan Yrittäjät-akatemian tarjontaan. Kuva: Jussi Partanen
27.1.2022 klo 08:15
Uutinen

Yrittäjät-akatemia tarjoaa yrittäjille maksutonta koulutusta – Pääteemoina ovat digi ja vastuullisuus

Yrittäjille tarjotaan maksutonta koulutusta tänään käynnistyneen Yrittäjät-akatemian kautta. Teemoina koulutuksissa ovat etenkin digiosaaminen ja vastuullisuus. Tuoreen Yrittäjägallupin mukaan yrittäjät haluavat panostaa näihin aiheisiin.

Yrittäjägallupin mukaan 70 prosenttia yrittäjistä kertoo, että ajan puute on suurin este osaamisen lisäämiselle. Toiseksi merkittävämmäksi syyksi mainitaan rahan puute. 

Suomen Yrittäjät on LähiTapiolan tuella perustanut maksuttoman koulutuskokonaisuuden, jonka kursseille voivat ilmoittautua kaikki pk-yrittäjät. 

– Korona on muuttanut monen yrityksen toimintaympäristöä. Moni yrittäjä joutuu uudistamaan liiketoimintaansa, jotta selviää koronan jälkeisessä maailmassa. Akatemia on perustettu tämän uudistamisen tueksi, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen

Yrittäjät-akatemiaan voivat maksutta osallistua pk-yrittäjät ja heidän henkilökuntansa. Koulutuksien piiriin tavoitellaan 5 000 yrittäjää. Akatemiassa on kaksi pääteemaa: digitaalisuus ja vastuullisuus. 

Opintoja suoritetaan pääsääntöisesti etänä, mutta myös lähipäiviä järjestetään. Ensimmäinen lähipäivä on huhtikuussa Hämeenlinnan Verkatehtaalla ja toinen SuomiAreenan yhteydessä Porissa. 

– Akatemian valmentajat ovat kuin oppilaanohjaajia, jotka auttavat yrittäjiä valitsemaan koulutustarjonnasta kursseja, jotka lisäävät yrittäjien osaamista, Pentikäinen sanoo. 

Akatemian mahdollistaa LähiTapiola, jonka lahjoituksen avulla on palkattu valmentajat ja tullaan järjestämään lähipäivät. 

– Olemme nähneet läheltä koronan kohtuuttomatkin vaikutukset monen yrittäjän liiketoimintaan, ja siksi haluamme olla mahdollistamassa yritysten kykyä uudistaa liiketoimintaansa. Jotta suomalaiset yrittäjät ja yritykset menestyisivät tulevaisuudessa, juuri tässä ajassa relevantti koulutustarjonta on tärkeää, sanoo LähiTapiolan yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Veikko Salonen

Yrittäjät-akatemian opinnot suoritetaan pääasiassa verkossa Claned-alustan kautta. Claned Group Oy on lahjoittanut alustansa akatemian käyttöön reilun vuoden ajaksi. Eri oppilaitokset ja esimerkiksi Google lahjoittavat akatemian pääteemojen alle opintoja ja kurssikokonaisuuksia. 

Ikuinen opiskelija innostuu uudesta

Ulvilalainen hieroja Krista-Carola Mäkinen sanoo olevansa ikuinen opiskelija, joka innostuu helposti aloittamaan opintoja. Viime vuosina hän on käynyt läpi useita erilaisia koulutuksia, joten myös akatemian mahdollisuudet kiinnostavat.

− Haluan syventää oman alani tietotaitoa, mutta olen kiinnostunut monesta muustakin aiheesta. Monia voisi huimata tämä vauhti, mutta olen spontaani ja innostun helposti opiskelemaan uutta, Mäkinen sanoo.

Mäkinen suosittelee kouluttautumista etenkin aloittaville yrittäjille.

− Monen asian olen oppinut kantapään kautta. Suosittelen koulutusta kyllä kaikille aloittaville yrittäjille. Opin nyt itsekin, mitä olisin voinut tehdä aikoinaan toisin ja miten olisi voinut päästä helpommalla yrittäjänä.

Yrittäjät-akatemian projektipäällikkö Päivi Ojala kertoo koulutustarjonnan olevan laaja ja monipuolinen.

– Jokaiselle löytyy ihan varmasti jotakin riippumatta omasta koulutuspohjasta. Toivotamme myös kaikki oppilaitokset mukaan hankkeeseen, Ojala sanoo. 

Tutustu Yrittäjät-Akatemiaan.

Tutustu Yrittäjägallupin tuloksiin yrittäjien osaamisen kehittämiseksi tästä

Tiina Rantakoski