27.7.2018 klo 18:15
Uutinen

Yrittäjät jalkautui Qstockiin: ”Selkeästi huomaa, että kynnys yrittäjyyteen on madaltunut”

Tänään käynnistyneillä Qstock-festareilla voi saada tietoa koulutusmahdollisuuksista ja yrittäjyydestä.

Tänään Oulussa käynnistynyt Qstock-festivaali tarjoaa kävijöille paitsi musiikkia ja ruokaa, myös hyötytietoa koulutuksesta ja yrittäjyydestä.

– Haluamme tuoda amisuudistuksen sanomaa esille, lähinnä sitä mitä uudistus tarjoaa työnantajille ja opiskelijoille. Toki kerromme yleisesti yrittäjyyden mahdollisuuksista. Mielestäni yrittäjien pitää näkyä siellä missä ihmiset ovat, ammatillisen koulutuksen asiantuntija Terhi Haapaniemi Suomen Yrittäjistä kertoo.

Haapaniemi painottaa tapahtuman tärkeyttä myös paikallisten työmarkkinoiden kannalta.

– Ouluun syntyy jatkuvasti uusia yrityksiä, jotka tarvitsevat työvoimaa. Sen takia on luontevaa, että paikallinen oppilaitos ja yrittäjät ovat täällä yhdessä.

Festariprojektia Haapaniemen kanssa vetänyt Suomen Yrittäjien asiantuntija Merja Paloniemi oli tyytyväinen ensimmäisen päivän saldoon, sillä kyselyitä tuli myös yrittäjäksi ryhtymisestä.

Katja Saarenpää Muhokselta halusi tietää yrittäjyydestä. Hän pohtii käsityöyrityksen perustamista.

He sopivat Paloniemen kanssa, että hän tulee käymään Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimistolla juttelemassa asiasta tarkemmin.

Paloniemi on huomannut, että yrittäjyys on yhä useammalle realistinen vaihtoehto palkkatyölle.

– Kynnys sen kokeilemiseen on pienentynyt. Sen huomaa ihan selvästi.

QStock houkuttelee tänä vuonna paikan päälle noin 35 000 kävijää eli 3000 enemmän kuin viime vuonna. Oulun seudun ammattiopisto on ollut tapahtumassa yhdessä Ammattiopisto Luovin kanssa jo kymmenen vuoden ajan. Nyt Yrittäjät oli mukana ensimmäistä kertaa.

Kuva: Suomen Yrittäjät

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi