21.12.2017 klo 10:12
Uutinen

Yrittäjät, katse jo tulevaan vuoteen!

Vuosi 2018 on Etelä-Karjalan Yrittäjien juhlavuosi, järjestö täyttää 75 vuotta. Yrittäminen on muuttunut 40-luvusta ja niin on muuttunut Suomikin, köyhyydestä menestykseen.

Menestys ja kasvu tulee olla yrityksen tavoitteena, jotta yritys kasvaa ja pystyy työllistämään. Menestyksen myötä vaurastuvat myös kunta ja asukkaat. Edellytyksiä yrittämiseen luo kunnan yrittäjämyönteinen elinkeinopolitiikka ja ketterä päätöksenteko. Yrittäjät itse tietävät parhaiten miten vaativaa yrittäminen on, meitä tulee myös kuunnella.

Etelä-Karjalan Yrittäjien yhtenä tavoitteena onkin vaikuttaa yrittäjille tärkeisiin asioihin niin kunnissa, oppilaitoksissa kuin muissa elinkeinoelämän sidosryhmissä. Rakennamme yhdessä vahvempaa ja positiivisempaa yrittäjyyskulttuuria Etelä-Karjalaan.

Karjalove ja omistajanvaihdospalvelut ovat lähteneet erinomaisesti käyntiin. Karjalove levittää positiivistä yrittäjien verkostoa ja laajenee 2018 myös kuluttajille näkyvänä paikallisena voimana. Omistajanvaihdoksia tarvitaan kun alueella on 10 vuoden aikana tulossa 1600 eläkeiän saavuttavaa yrittäjää. Rohkeasti ja ajoissa suunnittelemaan jatkajaa yrityksille.

Työterveyshuollon puitesopimus tulee 2018 myös Etelä-Karjalaan. Yrittäjien neuvottelema ja kilpailuttama sopimus helpottaa palveluihin hakeutumista ilman sopimusneuvotteluja. Valitettavan pieni osa yksinyrittäjistä on ottanut ennaltaehkäisevän terveydenhuollon itselleen. On tärkeää pitää myös itsestään huolta.

Olkoon 2018 menestyksen vuosi ja kuten Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva sanoi myös positiivisuuden vuosi.

Minna Kokki
puheenjohtaja 2018
Etelä-Karjalan Yrittäjät ry