14.5.2020 klo 13:17
Uutinen

Yrittäjät kuntavaikuttamisen paalupaikalla

Yrittäjien yhteinen vaikuttamisryhmä YRVA muutti nimensä vuoden alusta Kaupunkiyhteistyöryhmäksi.

– Tämän vuoden toimintaa suunnitellessamme pohdimme vaihtoehtoja YRVA-nimelle, koska se ei lyhenteenä eikä avattunakaan kertonut toimintamme tavoitetta. Tavoitteenamme on tehdä yhdessä asioita kaupungin kanssa ja uusi nimemme kuvaakin yhteistyötämme erittäin hyvin, Kaupunkiyhteistyöryhmän puheenjohtaja Jari Parkkisenniemi kertoo.

Kaupunkiyhteistyöryhmä muodostuu Jyväskylän alueen kolmen paikallisyhdistyksen Jyväskylän, Jyvässeudun ja Korpilahden Yrittäjien jäsenistä. Toiminnan tavoitteena on yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa ylläpitää ja rakentaa edellytyksiä yrityksille ja yrittäjyydelle. Viimeisen kahden kuukauden aikana yhteistyö kaupungin ja yrittäjäyhdistysten kanssa on kohdistunut ajankohtaiseen virustilanteeseen.

– Olemme pitäneet viikoittain kaupungin kanssa koronatilannepalavereita, joissa olemme käyneet läpi yritysten ja kaupungin tilannetta. Tapaamisissa on nostettu esiin yrittäjille tärkeitä asioita ja keskusteltu rakentavasti kaupungin mahdollisista toimista yritysten tukemiseksi, Parkkisenniemi avaa.

Jyväskylän kaupunki on koronakriisin aikana tuonut muun muassa jo olemassa olevan Yrityspalvelusetelin rinnalle uuden poikkeustilasetelin yrityksille, aikaistanut hankintojaan ja luonut erilaisia kanavia auttaakseen yrityksiä. Myös neuvontapuhelin on otettu käyttöön.

– Yritysten Kassatilanteen näkökulmasta erilaiset maksuaikataulujärjestelyt sekä kaupungin yrityksille maksettavien suoritusten (laskujen maksatusten) maksuajan nopeuttaminen, ovat voineet olla joillekin yrityksille merkittäviä helpotuksia, avaa Seppo Turunen Korpilahden Yrittäjistä.

Yrittäjäyhdistyksien puheenjohtajisto on tavannut kaupunginhallituksen- ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston etäpalaverin merkeissä. Palaverissa keskusteltiin nykytilanteesta yritykset huomioiden.

– Tyypillisesti tämä tilaisuus on järjestetty keväällä hiukan laajemmalla kokoonpanolla, mutta poikkeuksellisesti kokoonnuimme näin. Tässäkin selkeä yhteinen ymmärrys kaupungilla ja meillä on se, että me elämme symbioosissa, missä yrityksiä tarvitaan kaupungin talouden, työpaikkojen ja toimintojen ylläpitäjänä sekä moottorina. Kaupunki tietysti tämän kaiken tukijana. Selkeä viesti kaupungin valtuustoryhmiltä oli se, että yrittäjiä halutaan kuunnella ja yhdessä löytää ratkaisuja. Vaikeitakin aiheita voidaan kohdata, kun on molemminpuolinen luottamus, Päivi Leminen Jyvässeudun Yrittäjistä painottaa.

Parkkisenniemi, Turunen ja Leminen ovat kiinnostuneita mitä alueen yrittäjille kuuluu ja toivovatkin, että heihin oltaisiin yhteydessä matalalla kynnyksellä.

– Olemme kiinnostuneita, mitä alueemme yrittäjille ja yrityksille kuuluu, miten arki sujuu, ja voisimmeko olla apuna, jotta yrityksen arki sujuisi vielä paremmin. Meitä voi lähestyä sekä ruusujen että risujen kanssa, ryhmämme kautta viesti menee oikeaan osoitteeseen, muistuttaa Leminen.

Lisätietoa Kaupunkiyhteistyöryhmän toiminnasta:

Kaupunkiyhteistyöryhmän puheenjohtaja/Jyväskylän Yrittäjien varapuheenjohtaja Jari Parkkisenniemi p. 050 355 5087, jarip@aprender.fi.

Jyvässeudun Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Leminen p. 040 578 5873, fysiopaja@gmail.com

Korpilahden Yrittäjien puheenjohtaja Seppo Turunen p. 0400 245 537, seppo.turunen@pr-tek.fi