27.3.2017 klo 15:37
Uutinen

Yrittäjät ministeriaamiaisella Forssassa

Hämeen Yrittäjät kutsui yrittäjiä aamupalalle Forssaan. Lähes 40 yrittäjää saapui maanantaiaamuna ravintola Vispilään nauttimaan maittavista aamiaisleivistä ja piirakasta ja samalla kuulemaan valtiovarainministeri Petteri Orpon terveisiä yrittäjille.

Tarjoilujen ja Petteri Orpon lyhyen alustuksen jälkeen yrittäjät pääsivät tenttaamaan ministeriä. Yrittäjä ja Forssan Yrittäjien hallituksen jäsen Matti Ryyppö oli lukenut tutkimuksesta, jonka mukaan ensi vuosikymmenen lopulla Suomessa on 10 kasvukeskusta, joihin asutus keskittyy. Häntä kiinnosti mitä ministerin mielestä pitäisi Forssassa tehdä, sillä Ryyppö epäili, ettei Forssa ole näiden 10 kasvukeskuksen joukossa.

Petteri Orpo valoi forssalaisiin positiivista uskoa. Asenne ratkaisee paljon.

– Forssassa pitää katsoa eteenpäin ja olla suupielet ylöspäin. Yksityisen sektorin työpaikat ovat tärkeässä asemassa tulevaisuuden kehityksessä. Myös tietoliikenneyhteyksien kohentuminen antaa mahdollisuuden työskennellä paikasta riippumatta, ministeri Orpo pohti.

Yrittäjä Jarkko Männistö kysyi Orpolta, onko kotitalouksien työpaikkapotentiaalia mietitty. Männistön mielestä palkkahallinnon byrokratiaa pitäisi keventää, jotta yksityinen voisi palkata apua erilaisiin kotinsa askareisiin.

Ministeri olisi henkilökohtaisesti valmis kotitalousvähennyksen reippaaseen lisäämiseen. Hän myös kehaisi verohallintoa, jolla on avuksi palkkahallinnointiin toimiva verkkopalvelu.

Petteri Orpon mielestä suuri tulevaisuuden haaste on yrittämiseen kohdistuvan verotaakan keventäminen.

– Yrittäjäriskin tunnustaminen ja sen näkyminen verotuksessa. Suomessa on raaka konkurssilainsäädäntö, sille pitää tehdä jotakin, hän listasi.

Paikalla oli myös forssalainen kulttuuri- ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Hän kertoi yrittäjille omien vastuualueidensa kuulumisista.

Ministeriä lämmitti viime perjantaina Jussi-gaalassa saatu Vuoden uroteko -palkinto. Se tuli audiovisuaalisen alan tuotantokannustimesta, jonka Grahn-Laasonen ja silloinen elinkeinoministeri Olli Rehn veivät läpi viime syksyn budjettiriihessä.

Tuotantokannustimen uskotaan houkuttelevan kansainvälisiä tuotantoja Suomeen ja edistävän kotimaisten tuotantojen kansainvälistymistä. Kannustin perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän esitykseen. Kannustin edistää av-alan ja palveluyritysten kasvua ja kansainvälistymistä koko Suomessa.

Koulutuspuolelle kulttuuri- ja opetusministeri kertoi kaipaavansa enemmän korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi