17.5.2017 klo 16:02
Uutinen

Yrittäjät palkitsi Tampereen ammattikorkeakoulun parhaasta yrittäjyystoiminnosta

Tampereen AMK pokkasi voiton ja kunniamaininnan saivat Satakunnan ja Oulun ammattikorkeakoulut.

Tampereen ammattikorkeakoulun Y-kampus on vuoden 2017 paras ammattikorkeakoulujen yrittäjyystoiminto.

Y-kampus on tulevaisuuden yrittäjien, tutkimustulosten ja työelämän kohtauspaikka. Yrittäjyys- ja innovaatioyhteisö tarjoaa tukea ja työkaluja oman idean toteuttamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja tutkimustulosten hyödyntämiseen.

Ammattikorkeakoulujen parhaat yrittäjyystoiminnot -palkinto jaettiin AMK-päivillä Kajaanissa 17.5.2017.

Kilpailussa jaettiin myös kaksi kunniamainintaa. Ne menivät Satakunnan ammattikorkeakoululle ja Oulun ammattikorkeakoululle.

Voittajat valitsi Suomen Yrittäjät ja Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene.

Yhteistyö yli korkeakoulurajojen ratkaisi

Y-Kampus on Tampereen seudun korkeakoulujen yhteinen palvelukonsepti.

– Yhdessä tekeminen yli korkeakoulurajojen on tärkeää. Systemaattinen opetushenkilöstön koulutus, kasvuyrittäjyyden opintopolku ja innovaatiopalveluiden kytkeminen Y-kampuksen toimintaan ovat erinomaisia esimerkkejä Y-kampuksen toiminnasta, sanoo Suomen Yrittäjien koulutusasioiden päällikkö Mika Tuuliainen.

Y-kampus palkittiin 5000 euron koulutussetelillä, joka on tarkoitus käyttää työyhteisön yrittäjyysosaamisen kehittämiseen. Palkinnon mahdollistaa Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -projekti.

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui kaikkiaan 23 ehdokasta 14 ammattikorkeakoulusta.

Ammattikorkeakoulut ovat keskeisessä roolissa uuden yrittäjyyden luojina

– Hakemusten määrä ja laatu osoittavat, että ammattikorkeakoulut tekevät merkittävää työtä yrittäjyyden edistämiseksi, sanoo Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Antti Neimala.

– Tämä on tärkeää korkeaan osaamiseen perustuvan uuden yrittäjyyden ja myös tiiviimmän pk-yritysten ja korkeakoulujen yritysyhteistyön kehittymiselle niin alueelle kuin koko Suomelle.

Ammattikorkeakoulut, Arene ja Suomen Yrittäjät ovat tehneet pitkään valtakunnallista ja alueellista yhteistyötä yrittäjyyden ja yritysyhteistyön edistämiseksi korkeakouluissa.

Tavoite on kehittää yrittäjien osaamista ja jaksamista, yritysten kilpailukykyä kansainvälistyvässä toimintaympäristössä sekä uuden yrittäjyyden syntymistä.

Jotta hyvät käytännöt näkyisivät ja leviäisivät, Suomen Yrittäjät palkitsee kerran vuodessa valtakunnallisesti ammattikorkeakoulun yrittäjyyttä, yrittäjien osaamista tai yritysyhteistyön palveluita edistävän toiminnon.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi