1.3.2021 klo 09:01
Uutinen

YRITTÄJÄT TUTUIKSI: Joka päivä hymyä huuleen – sillä pääsee jo jonkin matkaa

Auto Aatamila on Kalle ja Mia Aatamilan joensuulainen yritys, joka on tehnyt laadukasta autokauppaa jo yli 40 vuoden ajan. Perheyrityksen perustaja on Kallen isä Juha ”Jussi” Aatamila, joten yrittäminen kulkee heillä suvussa. Aatamilat kertovat vuonna 2001 tapahtuneen muuton Raatekankaalle olevan yksi mieleenpainuvimmista muistoista. Siihen asti he myivät autoja ulkosalla ja uuden toimipaikan myötä autot saatiin sisätiloihin.

Asiakastyytyväisyys, alan asiantuntemus, luotettavuus ja kokonaisvaltainen palvelu ovat olleet Auto Aatamilan toiminnan ohjaavia arvoja alusta lähtien. He tuntevat markkinat ja tekevät paljon työtä sen eteen, että autovalikoima vastaa asiakkaiden tarpeita. Hyvä palvelu on talossa kunnia-asia, Kalle korostaa. Aatamilat seuraavat herkeämättä autokaupan uusia tuulia ja koko toimialan kehitystä. Asiakkaat voivat luottaa siihen, että autokaupan teko Auto Aatamilassa on korona-aikanakin turvallista.

Mian mukaan parasta yrittäjäjärjestössä ovat kontaktit, uudet tuttavuudet ja kouluttautumismahdollisuudet. Yrittäjäjärjestöltä he toivoisivat lisää paikallisten yrittäjien näkyvyyttä, kuten toisaalta juuri tässäkin julkaisussa tapahtuu. Mieleenpainuvimmaksi muistoksi yrittäjäjärjestöstä Mialle on jäänyt Mustavaaran perhetapahtuma. Joensuu on hyvä paikka yrittää, täällä kaikki on lähellä ja yhteistyökumppanit ovat luotettavia, Mia jatkaa Joensuuta kehuen.

Yrittämisessä on parasta asiakkaiden kohtaaminen ja vaikeinta toimialan epävarmuus, joka johtuu useasta eri asiasta. Ala on muun muassa hyvin suhdanneherkkä. Yrittäjinä he haluavat kehittää yrityksen toimintoja vastaamaan nykypäivän haasteita ja tulevaisuuden uusia tuulia. Myös digi- ja sometaidoissa on halua kehittyä entisestään. Neljän vuoden päästä Aatamilat näkevät itsensä edelleen yrittäjänä Raatekankaalla.

Omaa jaksamista yrittäjät ylläpitävät liikkumalla säännöllisesti sekä muutenkin omaamalla terveet elämäntavat. Lisäksi polttopuiden teko, ruoan laitto, kotoilu ja mökkeily kuuluvat vapaa-aikaan. Joensuun Yrittäjien hallituksen varapuheenjohtajanakin harrastuksenaan toimiva Mia muistuttaa, että lepo on myös tärkeää. ”Samoin on muistettava pistää joka päivä hymyä huuleen – sillä pääsee jo jonkin matkaa”

Muita yrittäjiä Mia ja Kalle kehottavat tekemään täysillä omaa juttuaan. Aatamilat lähettävät tsemppiä ja terveisiä kaikille muille yrittäjille, sekä menestystä ja voimia tähän poikkeusaikaan. Muistakaa kannattaa paikallista toimijaa ja tervetuloa autokaupoille.