9.9.2019 klo 12:24
Uutinen

Yrittäjätarina: Elämykset kuuluvat kaikille

Finland Travel Companyn tunnuslause on ”Let us inspire you with nature”, joka kuvastaa niin luontoa kuin kaikkien elämyskohteiden luonnetta.

Monialayrittäjä Juha Romppasen, 33, intohimo on Pohjois-Karjalan tarjoamat luontoelämykset. Finland Travel Companyn kautta hän tekee elämyksistä ja karjalaisesta vieraanvaraisuudesta totta myös toisille. Samalla hyötyvät paikalliset yrittäjät.

Juha nauttii jokaisesta aamusta, jolloin hän saa lähteä töihin. Uutta päivää odottavat malttamattomina myös Devil, Guru ja 20 muuta rekikoiraa.

Yrittäjyys hiipi varparantalaisen Romppasen elämään vahingossa.

– Hyppäsin harrastuksen myötä Suomen Valjakkourheilijoiden liiton puheenjohtajaksi. Ensimmäinen työni oli järjestää EM-kilpailut. Näin, mitä yrittäjyys oikeasti on, ja sille tielle jäin.

Vuonna 2015 Romppanen perusti North Karelia Marketing and Promotion Oy:n, jossa hän toimii yksityispankkiirina. Vuonna 2018 käynnistyi Romppasen uusin innovaatio: Finland Travel Company, joka tarjoaa seikkailuja ja elämyksiä niin turisteille, paikallisille ihmisille kuin yritysasiakkaille yhden luukun periaatteella. Yrityksen toisena omistajana on kontiolahtelainen taksiyrittäjä Samuel Soikkeli.

– Palvelumme on kokonaisvaltaista, kaikki hoituu helposti yhdellä soitolla ilman turhia välikäsiä tai kuluja. Järjestämme ohjelmapalvelut, ruokailut, majoitukset ja kuljetukset. Tarjoamme aitoja elämyksiä ja aitoja kohtaamisia. Mikään ei ole este lähteä nauttimaan elämyksistä, ei edes pyörätuoli, Romppanen kuvailee.

Koskenlaskusta kokkailuun

Finland Travel Companyn järjestämä elämys voi olla huskyajelu, kalastusretki, yöpyminen Patvinsuolla riihessä tai fine dining avotulella. Yrityksen myynti- ja tuotepäällikkö Anni Myllerin, 29, mukaan elämys voi olla mitä vain –vaikka piirakanpaistoa.

– Tavallinen alkaa olla ihmeellistä. Jos ei tiedä mitä haluaa, niin soitto meille ja rupeaa löytymään! Myller kannustaa.

Finland Travel Company haluaa tuoda esiin Pohjois-Karjalan tarjoamia matkailukohteita ja palveluita, sillä erityistä tekemistä riittää lähelläkin.

– Meidän tehtävämme on tuoda tänne asiakkaat sekä työllistää paikallisia ihmisiä ja yrityksiä. Tosin kaikkia juttuja emme ole vielä itsekään löytäneet, Romppanen vinkkaa.

Yksi maakunnan matkailuvalteista on karjalainen vieraanvaraisuus ja palveluhenkisyys.

– Parasta on, että monessa paikassa on vastassa oikea ihminen. Asiakas menee Raunin luo Ruunalle koskia laskemaan ja Erä-Eeron luo Lieksaan katsomaan villieläimiä. Tämä ei ole massaturismia tai tusinajuttu eikä toivottavasti tule koskaan olemaan, Anni Myller hehkuttaa.

Juha Romppaselle ja Anni Myllerille ei ole väliä, tuleeko asiakas Indokiinasta vai Polvijärveltä. Kaikille on annettavaa ja kaikilla pitää olla mahdollisuus nauttia Pohjois-Karjalan elämyksistä, palveluista ja vieraanvaraisuudesta.

Kaiken takana intohimo

Romppanen uskoo, että avoin mieli ja palava intohimo omaan tekemiseen kantavat yritystä pitkälle.

– Elämme itse luonnosta ja innostumme kaikesta, mitä käymme kokeilemassa. Viimeksi kokeilimme Annin kanssa sähköpyöräilyä Saimaalla. Tulevaisuudessa meillä on niinkin hurja toive kuin järjestää koko Suomen matkoja, olivatpa ne käsivarressa tai etelän saaristossa.

Yrittäjyys perustuu Romppasen mielestä hyviin työntekijöihin ja tiimityöskentelyyn.

– Pyrin tekemään itsestäni tarpeettoman, päästän ohjat löysemmälle ja menen mukana. Kaikilla on vahvuudet, joilla pelataan.

Finland Travel Company
  • Yrittäjä Juha Romppanen
  • Asuu Kontiolahden Varparannalla
  • Aloitti Nuorten Yrittäjien puheenjohtajana keväällä 2019
  • North Karelia Marketing and Promotion oy:n toimitusjohtaja, yritys on perustettu vuonna 2015
  • Finland Travel Companyn toimitusjohtaja. Yritys on perustettu vuonna 2018
  • Tutustu yritykseen www.travelcompany.fi

Teksti ja kuvat: Tiina Varpiola