21.10.2019 klo 07:48
Uutinen

Yrittäjätarina: LVI-Bioneerit kasvuputkessa

LVI-Bioneerit Oy palvelee talotekniikka-asioissa laajasti. Toimitusjohtaja Mika Leinonen on kasvanut tehtäviinsä yrityksen mukana.

Kiteeläinen Mika Leinonen oli seitsenvuotias, kun LVI-Bioneerit Oy:n edeltäjä perustettiin 70-luvun lopulla. 12-vuotiaana ensimmäisiin kesätöihin harjanvarteen ja nyt toimitusjohtajan tuolilla. Muita töitä ei ole tarvinnut etsiä.

Työtä riittää Keski-Karjalassa ja Joensuun ympäristössä, myös pääkaupunkiseudulla. Uudiskohteita ja saneerauksia sekä huoltotoimintaa. Tytäryhtiöt toimivat Tohmajärvellä ja Savonlinnassa. Myymälät Kiteellä ja Tohmajärvellä.

Jalansija Joensuussa varmeni liiketoimintakaupan myötä. LVI-Myllerin palveluiden siirtyminen hallintaan toi parinkymmenen lisäyksen henkilöstöön, kokonaislukumäärä nyt noin 70.

– Kiteen seudulla ei nyt paljon rakenneta, joten töitä ja kasvua on pitänyt etsiä muualta. Toimialan seurantaa on tehty jo pitkään, joten tilanteen tullen pystyttiin toimimaan nopeasti, kuvailee toimitusjohtaja yrityskaupan taustaa.

Tunnetun toimijan nimi säilyy käytössä, lisäksi kiinnostivat huoltopalvelut Joensuun seudulla. Viemäristön sukitus tulee uutena toiminta-alueena.

– Kyse ei ole pinnoituksesta, vaan sertifioidulla menetellä rakennetaan uusi putki entisen sisälle, ja sen kesto on kuin uuden putken, ilman massiivisia purku- ja rakentamisvaiheita.

Korjausvelkaa rakennuksissa on paljon kaikkialla, ja se kasvaa sitä mukaa kun saneerausta siirretään tuota tuonnemmaksi, kalliista remontista tulee yhä kalliimpi.

Teksti ja kuvat: Riitta Mikkonen