11.4.2019 klo 12:22
Uutinen

Yrittäjätarina: Pogostan palvelukartan uudet näkymät

Ilomantsilaisen Antti Ikosen piti pari vuotta sitten hankkia Y-tunnus, jotta pääsi kuvaamaan Pogostan Hiihtoja lintuperspektiivistä. Kuvauskopteria eli dronea kun ei yleisön yläpuolella saa lennättää ihan kuka tahansa.

Toiminimi Antti Ikosella on aputoiminimenä STC – SkyTeamCopter. Tästä se homma alkoi, ja tälläkin hetkellä on suurin into päällä. Kehittämisideoita riittää.

Heti alkuun Ikonen tunnustaa, että hyvätkään ideat eivät yksin riitä, vaan tekniikkaan ja toteutukseen tarvitsee apua. SkyTeamCopterin eli tuttavallisemmin STC:n takaa löytyy vahva porukka ja verkosto.

Jani Ahponen hoitaa käytännössä kuvaukset ja kuvankäsittelyn, sekä rakentaa ja hioo virtuaaliesitykset. Lisäksi mukana ovat Jyrki Seppänen ja Tuomo Turunen, joilla molemmilla on omat kokemuksensa ja ammattitaitonsa sekä verkostonsa.

– Paikkakuntaan panostavien yrittäjien yhteistyöllä tehdään, Antti Ikonen sanoo esitellessään Pogostan virtuaalista palvelukarttaa, joka kokee päivänvalon täksi kesäksi.

Pohjaksi on saatu Ilomantsin Yrittäjien aiempi palvelukartta, johon rakennetaan lisäosia esimerkiksi linkittämällä sitä olemassa oleviin, hyviksi todettuihin palveluihin.

– Ytimessä on kuitenkin ilmasta otettu 360-panoraama, josta näkee samalla maisemankin missä yritys sijaitsee.

Kartan aloitussivulta näkee havainnollisesti yritysten määrän ja sijainnin, punaista pallukkaa klikkaamalla pääsee lähemmin tutustumaan yritykseen.

Luonnollisesti yhteiskartasta hyötyvät eniten ne, jotka ovat olleet valmiita panostamaan oman yrityksensä digitaaliseen näkyvyyteen. Tässä vaiheessa, pallukkaa klikattuaan, asiakas joko kiinnostuu ja perehtyy tarkemmin, tai palaa takaisin yleisnäkymään.

– Toimii myös mobiilissa, vakuuttavat Ikonen ja Ahponen.


Jani Ahponen on monialayrittäjä Antti Ikosen tekninen tuki SkyTeamCopter-palveluiden toteutuksessa.

Antti Ikonen toimii myös Ilomantsin Valma-kauppiaana.

Erityisesti matkailuyrityksen ympäristön esittelyyn on ilmakuvaus luonteva tapa. Siinä on helppo havainnollistaa niin maiseman kauneutta kuin maaseudun rauhaakin, tai sijaintia hyvien yhteyksien äärellä.

Kun asiakas on tehnyt ensivierailunsa virtuaalisesti, reaalilähestymisen kynnys on tuntuvasti matalampi.

– Näitä palveluja tarjotaan ympäristössä muillekin paikkakunnille, Ikonen sanoo lisäten, että ihan varmasti muitakin vastaavia tarjoajia on liikkeellä.

SkyTeamCopterin etuna on kuitenkin, että palvelu on koeteltu ja hiottu oman kylän yrittäjien kanssa. Asiakkailta ei ole veloitettu opettelusta hintaa, eikä veloiteta naapureiltakaan.

– Yrittäminen on yhteistyötä ja verkostoitumista, tietää Antti Ikonen.

SkyTeamCopterin lisäksi hänet tunnetaan Ilomantsissa mm. Valma-kauppiaana, kirkkovaltuutettuna ja yrittäjien hallituksen jäsenenä.

Moni muistaa myös raikulimenneisyyden, josta oma päätös kuitenkin nosti lopulta kuiville vajaat kolme vuotta sitten, sen jälkeen kun 15 vuotta elämästä oli mennyt ilman oikeaa elämäniloa.

– Nyt on ilo olla kartalla myös siinä tärkeimmässä roolissa, isänä lapsille.

Teksti ja kuva: Riitta Mikkonen