17.10.2019 klo 09:13
Uutinen

Yrittäjätarina: Suoraviivaista välitystä

Kiinteistönvälittäjä Samuli Piiraisen mukaan etenkin uudisasuminen kiinnostaa ihmisiä.

Huhtikuussa julkaistu Suomen kiinteistönvälittäjien markkinaennuste kertoi, että Kuopion ja Joensuun asuntomarkkinat olivat hyvässä vireessä. Tiedotteessa todettiin, että Itä-Suomessa maaseutukiinteistöjen ostajat ovat tällä hetkellä melko vähälukuisia ja kysyntä keskittyy kaupunkeihin ja erityisesti uusiin ja uudempiin taloihin. Saman on huomannut myös Asuntovälitys Kotoset LKV oy:n yrittäjä Samuli Piirainen, 31. Hänen mukaansa asuntomarkkinat ovat tällä hetkellä osittain jakautuneet.

– Uudehkot, kompaktit asunnot ovat kysyttyjä ja vanhemmat asunnot, joissa on korjausvelkaa, menevät vähän huonommin kaupaksi ja vuokralle.

Uudiskohteet kiinnostaa

Asuntovälitys Kotoset LKV on toiminut pari-kolme vuotta, ensin toiminimellä ja tämän vuoden alusta osakeyhtiönä. Yhtiö harjoittaa vuokravälitystä ja perinteistä kiinteistömyyntiä. Yrittäjä Samuli Piiraisen mukaan toiminta on vuokrauspainotteista.

– Vuokrattavat myyntikohteet ovat olleet sekä uusia että vanhoja. Vuokranantaja-asiakkaina meillä on sekä yrityksiä että yksityisiä henkilöitä.

Yrityksellä on välitettävänä myös sijoitusyhtiöiden isompia kokonaisuuksia, joissa on useita asuntoja.

Piirainen iloitsee, että nyt hän on saanut olla mukana myös uudiskohdemyynnissä, joka kiinnostaa ihmisiä.

– Esimerkiksi uudiskohde Kontiolahden Kruununrannassa on hyvällä paikalla. Kiinnostusta on ollut paljon, ja lisäkohteistakin on jo kyselty. Pari asuntoa on kohteessa vielä vapaana. Onhan sitä ihan erilaista myydä kuin jotain muuta kohdetta, Piirainen innostuu.

Sähköisyys helpottaa

Vuokrauspalveluiden toiminta-ajatuksena Samuli Piiraisella on olla ketterä ja toimelias toimija.

– Pyrin myös suoraviivaistamaan asioita. Esimerkiksi monet vuokranantajat ovat kaukana kohteista, jolloin pyritään hyödyntämään sähköistä allekirjoittamista, joka laskee kustannuksia ja nopeuttaa vuokrausta. Vuokraaja-asiakkaallekin on helppoa, kun sopimuksen pystyy kirjoittamaan kotisohvalta.

Piirainen kertoo, että kiinteistönvälittäjän tehtävä on pitkälti huolehtia asiakkaan omaisuudesta ja sen tuotosta. Monet asiakkaat ovat ympäri Suomea, erityisesti pääkaupunkiseudulla, jolloin he haluavat luottohenkilön Pohjois-Karjalasta, kun eivät itse ehdi paikalle hoitamaan asioita.

Piiraisen mukaan asuntomarkkinat pyörivät nykyisin paljolti internetissä.

– Netissähän ne ilmoitukset tänä päivänä on, Piirainen tokaisee.

– Etuovi ja vuokraovi ovat varmastikin ne suosituimmat.

Kiinteistövälitys Kotoset Oy

  • Yrittäjänä kuhmolaislähtöinen Samuli Piirainen
  • Palveluina asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen vuokra- ja myyntivälitys, asuntojen hinta-arviot, kauppakirjojen laatiminen, asuntojen muuttotarkastukset, vuokrasopimusten laatiminen, ilmakuvauspalvelut ja kohteiden 360-kuvaus.
  • Tutustu yritykseen: www.kotoset.fi

Teksti ja kuva: Suvi Palosaari