17.11.2023 klo 20:00
Uutinen

Yrittäjäystävällisimmän kunnan palkinto toistamiseen Kauhavalle

Kauhavan kaupunki palkittiin Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueen yrittäjäystävällisimpänä kuntana toisena vuotena peräkkäin. Kolmatta kertaa jaettu palkinto luovutettiin Yhdessä yrittäjyyden puolesta -alueellisessa kuntajohdon seminaarissa Seinäjoella 17.11.2023.

Yrittäjäystävällisimmän kunnan palkitseminen perustuu kunnan johdon ja paikallisen yrittäjäyhdistyksen tekemään yksityiskohtaiseen arvioon onnistumisesta elinkeinopolitiikan eri osa-alueilla.

Yrittäjäystävällisin kunta -arviointikysely on Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien tuottama työkalu kuntien ja yrittäjäyhdistysten vuoropuhelulle ja yhteistyölle. Elinvoima- ja elinkeinopolitiikka aihealueena ovat kuntapäättäjän keskeisiä tehtäviä nyt ja tulevaisuudessa vieläkin enemmän.  

Yrittäjäystävällisin kunta -arviointikyselyn yhtenä tavoitteena on saada paikkakunnan yrittäjät, kunnallisjohto sekä elinkeinotoimijat pohtimaan yhdessä elinkeinopolitiikan tuloksellisuutta. Samalla voidaan myös yhdessä sopia tarvittavista kehitystoimista. 

  • Vuoden takaiseen verrattuna monet kunnat olivat parantaneet paljon ja voi todeta, että taso oli todellakin noussut. Kärkikolmikon muodostivat Kauhava, Ilmajoki ja tasapisteissä olleet Isokyrö, Kuortane ja Teuva, joista jokaisen pistemäärä oli enemmän kuin viime vuonna voittoon vaaditut pisteet. Hienoa, että kunnat haluavat tähdätä entistä korkeammalle yrittäjäystävällisyydessä. Täytyy antaa kiitosta sekä paikallisyhdistyksillemme että kunnille, että he antavat aikaansa kyselyyn vastaamiselle ja pohtivat asioita aidosti yhdessä, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi kiittelee.

Kauhavan alueella toimii neljä yrittäjäjärjestön paikallisyhdistystä, Alahärmän Yrittäjät, Kauhavan Yrittäjät, Kortesjärven Yrittäjät ja Ylihärmän Yrittäjät.

Kauhavan kaupunginjohtaja Vesa Rantala kiittelee hyvää yhteistyötä kaupungin ja yrittäjäyhdistysten välillä.

  • Tällainen tunnustus on aina hienoa saada. Alueemme paikallisyhdistysten kanssa on hienoa tehdä asioita yrittäjyyden eteen, Rantala toteaa.

Alueellinen kuntajohdon seminaari keräsi yhteen alueemme kuntapäättäjiä sekä yrittäjäjärjestön luottamushenkilöitä. Iltapäivän aikana maakuntajohtaja Heli Seppelvirta kertoi maakunnan tilanteesta nyt ja tulevaisuudessa, Jorma Saariketo esitteli avoimen ostolaskudatan hyötyjä, Jorma Ranta antoi ajankohtaiskatsauksen omistajanvaihdoksiin ja Anne Niemi antoi kymmenen kohdan tärppilistan yrittäjyyden näkökulmasta kuntapäättäjille.

Kuva: Kauhavan palkinnosta iloitsemassa Ville-Pentti Heikkilä Alahärmän Yrittäjistä, Johanna Salla-Uitto Kauhavan Yrittäjistä, Kauhavan kaupunginjohtaja Vesa Rantala, Päivi Sillanpää Alahärmän Yrittäjistä, Kauhavan kaupungin kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala, Jukka Kivenmäki Kortesjärven Yrittäjistä sekä Matias Keskinen Ylihärmän Yrittäjistä.