4.6.2018 klo 13:02
Uutinen

Yrittäjien jäsenmäärä nousee arviolta tuhansilla

Suomen suurimman yrittäjäjärjestön, Suomen Yrittäjien, jäsenmäärä nousee vasta perustetun akavalaisen toimialajärjestön, AKY – Akavalaiset yrittäjät ry:n myötä.

Korkeakoulutettujen työmarkkinajärjestössä Akavassa perustettu AKY – Akavalaiset yrittäjät ry tuo Suomen Yrittäjille tuhansia uusia toimialajärjestöjäseniä.

Jatkossa AKY – Akavalaiset yrittäjät ry:ssä on sen omien laskelmien mukaan yhteensä arviolta noin 15 000 jäsentä. Uuden ry:n myötä määrä kasvoi arviolta noin 6 000:lla.

Suomen Yrittäjien toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi toivottaa uudet SY:n toimialajärjestöjäsenet tervetulleiksi.

– Yrittäjyyden moninaistuminen ja verkostoitumisen kasvu ovat 2010-luvun isoimpia trendejä. Korkeakoulutettujen yrittäjyys on yleistynyt ja yksinyrittäjien määrä on kasvanut 2000-luvulla selvästi. Akateeminen yrittäjyys on muuttuvassa maailmassa ennen kaikkea iso mahdollisuus. On todella hieno asia, että Suomen Yrittäjien toimialajärjestökentässä akateemisten alojen kirjo laajenee ja monipuolistuu entisestään. Vahvistuva yhteistyö tarjoaa tulevaisuudessa varmasti myös uusia mahdollisuuksia, Hämeenniemi toteaa.

AKY – Akavalaiset yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja Mika Uusi-Pietilän mukaan yrittäjyyden yleinen merkitys ja rooli kasvaa tulevaisuudessa entisestään.

– On yhä enemmän asiantuntijayrittäjyyttä ja esimerkiksi tiimiyrittäjyyttä. Lisäksi yksilö voi samanaikaisesti jakaa asiantuntemustaan yritystoiminnan kautta useille eri toimeksiantajille ja olla jossakin myös palkansaajana, Uusi-Pietilä sanoo.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi