9.6.2020 klo 15:50
Uutinen

Yrittäjien kuntabarometrissa Seinäjoki ykkönen jo kolmatta kertaa peräkkäin

Seinäjoki voitti jo kolmatta kertaa peräkkäin Suomen Yrittäjien teettämän kuntabarometrin suurten kaupunkien eli yli 50 000 asukkaan sarjan. Barometri tehdään kahden vuoden välein. Seinäjoki sai sarjansa parhaat tulokset lähes jokaisesta aihealueesta.

Seinäjoelle hattutemppu Suomen Yrittäjien kuntabarometri-kyselyssä.

Seinäjoki voitti jo kolmatta kertaa peräkkäin Suomen Yrittäjien teettämän kuntabarometrin suurten kaupunkien eli yli 50 000 asukkaan sarjan. Barometri tehdään kahden vuoden välein. Seinäjoki sai sarjansa parhaat tulokset lähes jokaisesta aihealueesta.

Kuntabarometriin vastasi valtakunnallisesti yli 10 000 yrittäjää. Yrittäjät kokevat kyselyn tärkeäksi kanavaksi, sillä vastaajien määrä kasvoi edellisestä vastaavasta kyselystä yli 4000 yrittäjällä.

– Kolmas kerta peräkkäin ykkösenä on upea kiitos yrittäjiltä. Ja hienoa, että yhä useampi yrittäjä vastasi kyselyyn eli sijoituksemme on sikälikin kiistaton. Yhtä aikaa, kun voimme juhlia, koemme, että tämä haastaa meitä joka päivä. Kaikessa tekemisessämme päivittäin mietimme, miten lunastamme paikkamme Suomen parhaiten yrittäjiä palvelevana kaupunkina, toimitusjohtaja Leena Perämäki Into Seinäjoesta toteaa.

Määrätietoinen työ tuottaa tulosta

Seinäjoen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja yrittäjävaltuutettu Kimmo Heinonen on tyytyväinen, että pitkäjänteinen työ kaupungin kehittämiseksi tuottaa tulosta.

Kymmenen vuotta sitten aloitettiin ja määriteltiin elinkeinopolitiikan kehittämislinjat. On todella hienoa saada tällainen tulos jo kolmatta kertaa peräkkäin. Tästä pitää kuitenkin jatkaa nöyrällä mielellä yrittäjien ja kaupungin vuoropuhelua edelleen kehittäen, Heinonen sanoo.

Kuntien kannattaa pitää paremmin yhteyttä yrittäjiin

Yrittäjien mielestä parhaiten suomalaiset kunnat hoitavat infrastruktuurin (esimerkiksi kulkuväylät, vesijohdot, tietoliikenneverkot), ja toiseksi parhaiten yrityspalvelut. Kolmanneksi parhaalla tolalla on elinkeinopolitiikan asema kunnassa.

Pahin ongelma päätöksenteossa on yrittäjien mielestä tehottomuus. Sen sijaan yritysten kuuleminen jo valmisteluvaiheessa saa paremman arvion.

Yrityspalveluista kysyttiin tarkemmin, mitkä palvelut yrittäjät kokevat tärkeimmiksi. Kärkeen nousivat aloittavan yrityksen palvelut, verkostoituminen ja investointineuvonta. Sen sijaan kansainvälistymis- ja mentorointipalveluita yrittäjät eivät näytä kunnilta juuri kaipaavan.

– Tämä tulos ei ole sattumaa vaan seurausta pitkäjänteisestä yhteistyöstä, jota Seinäjoella on tehty vuosien ajan yrittäjyyden ja myönteisen yritysilmapiirin eteen. Asiat, joita kyselyllä mitataan eivät synny yhdessä yössä vaan tuloksissa päivittäisen tekemisen merkitys varmasti korostuu. Kaupunkimme strategiassa yrittäjyys on vahvasti esillä ja sen myötä myös meidän yrittäjäyhdistyksen strategiassa. Kun kaikilla on yhteinen tavoite ja päämäärä, sitä kohti on helpompi yhdessä kulkea, summaa Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Ossi Viljanen.

Kunnan päätöksenteossa yrityslähtöisyys ja yrittäjien näkökulman huomiointi on kiistattoman tärkeää. Siinä myös meillä yrittäjäyhdistyksenä on tärkeä viestinviejän rooli nyt ja tulevaisuudessa, Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Ossi Viljanen jatkaa.

Kuntabarometrin alueellinen raportti löytyy osoitteesta https://www.yrittajat.fi/sites/default/files/kuntabarometri2020_etelapoh…

Lisätietoja:

Ossi Viljanen, Seinäjoen Yrittäjien pj, 050 3433 888

Kimmo Heinonen, kaupunginvaltuuston pj, yrittäjävaltuutettu, 040 575 7570

Leena Perämäki, toimitusjohtaja, Into Seinäjoki Oy, 0400 675 121