Kuva: Getty Images
21.2.2024 klo 10:33
Uutinen

Yrittäjien Makkula poliittisten lakkojen rajaamisesta KL:ssä: ”Nythän meillä laki turvaa vahingontekoa”

Suomen Yrittäjien johtajan Janne Makkulan mukaan poliittisten lakkojen suitsimisessa on kyse vakavan ja pitkäkestoisen vahingon aiheuttamisen rajoittamisesta.

Poliittisten lakkojen rajaaminen 24 tuntiin on osa hallituksen työelämäuudistusten pakettia.

– Nyt ollaan rajoittamassa ainoastaan sitä, ettei ulkopuolisille tahoille voida aiheuttaa niin vakavaa ja pitkäkestoista vahinkoa kuin tällä hetkellä on mahdollista. Nythän meillä laki turvaa vahingontekoa, Suomen Yrittäjien johtaja Janne Makkula sanoo Kauppalehdelle.

Makkula vastaa työmarkkina- ja lainsäädäntöasioista Suomen Yrittäjissä.

Ay-liike on poliittisin lakoin vastustanut hallituksen kaavailemia uudistuksia.

– Demokratian kannalta meillä on erikoinen tilanne. Hallitus toteuttaa ohjelmaansa, ja sillä on eduskunnan enemmistön luottamus. Työntekijät ja kaikki kansalaiset saavat muutosten jälkeenkin protestoida niin paljon kuin haluavat – vapaa-ajallaan. Siihen ei ole kukaan koskemassa, Makkula sanoo Kauppalehdelle.

Makkulan mukaan mahdollisuudet poliittiseen lakkoiluun olisivat uudistuksen jälkeenkin väjemmät kuin esimerkiksi Ruotsissa tai Saksassa, joka on kieltänyt poliittiset lakot on kokonaan.

Suomen Yrittäjien hallitus vaatikin viime viikolla kannanotossaan, että poliittisia lakkoja olisi rajoitettava suunniteltua enemmän, koska ”niillä yritetään horjuttaa parlamentaarista demokratiaa ja hallituksen oikeutta toteuttaa eduskunnan hyväksymää hallitusohjelmaa”.

Lue myös Yrittäjien 20 kohdan lista korjaa ay-liikkeen vääriä väitteitä

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus