18.11.2020 klo 10:42
Uutinen

Yrittäjien mukana tämä maa joko menestyy tai kuihtuu

Hyvän suhteen resepti – arvostaa ja ymmärtää kumppaniaan – toimii myös yrittäjän ja kunnan välisessä suhteessa.

Jokainen yritys tosiaan toimii suhteessa kuntaansa. Kuntien menestys puolestaan nojaa täysin siihen, miten yritykset menestyvät, työllistävät ja maksavat veroja.

Tämä kannattaa pitää mielessä, kun valmistautuu kuntavaaleihin: äänestäjän, taustavaikuttajan, julkisen keskustelijan ja aivan erityisesti kuntavaaliehdokkaan.

Ei kuntaa ilman yrityksiä on Suomen Yrittäjien kuntavaaliohjelman nimi ja pääviesti. Siihen kannattaa tutustua!

Jos olet yrittäjä ja yhtään kiinnostunut kuntavaikuttamisesta, lähdepä ehdokkaaksi! Puolueisiin voi olla suoraan yhteydessä, ja tietoa ja tukea saat meiltä Yrittäjistä!

Kunnat ovat jo auttaneet yrityksiä, sitä kannattaa jatkaa

Tiedän kokemuksesta, että yrittäjät ja kunnat ovat jo tehneet paljon yhdessä. Parhaillaan kunnat haluavat varmistaa, että oman alueen yritykset menestyvät, ja että ne pysyvät pystyssä yli tämän akuutin koronakriisin.

Nyt jos on mahdollista kunnan puolesta helpottaa yritysten kustannuspaineita, se kannattaa tehdä. Kannattaa tehdä hankintoja niin, että niitä voi sopivasti paloitella siten, että myös oman alueen yritykset pystyvät osallistumaan kilpailutusta. Moni kunta on jo nopeuttanut maksuja yrityksille, kun on yrityksiltä ostanut. Nämä ovat sinällään pieniä asioita, mitta niillä on valtavasti vaikutusta yrityksille tässä kriisivaiheessa.

Tarvitaan suoraa tukea ja apua kansainvälistymiseen

Edelleen erityisesti matkailu- ja ravintola-alalla on valtava tarve suoralle taloudelliselle tuelle: kustannustuelle, yksinyrittäjätuelle ja työttömyysturvalle on huutava kysyntä, kertoo tuore Yrittäjägallup.

Onneksi osa – toki pieni osa – yrityksistä on pystynyt myös menestymään koronan keskellä. Nämä yritykset tarvitsevat tukea siihen, että pystyvät ottamaan markkinaosuuksia sieltä, missä niitä on tarjolla. Tämä korostuu, kun akuutin kriisin vaihe alkaa joskus helpottaa. Yritykset tarvitsevat apua siihen, että ne pystyvät avoimilta kansainvälisiltä markkinoilta se mitä otettavissa on.

Ratkaisevassa roolissa on se, mitkä maat ja minkä maan yritykset voittavat, kun korona joskus väistyy. Tarvitaan verkostoja ja tukea niille yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa.

Tässä pelataan siis kahta peliä: Ensin pitää varmistaa, että perusterveet yritykset selviytyvät yli koronakriisin. Ja samalla pitää jo miettiä, mitä tapahtuu, kun kiriisi on selätetty tai alkaa helpottaa.

Yrittäjyyden ja yrittäjien kautta tämä maa joko menestyy tai kuihtuu.

Haluan olla rakentamassa Yrittäjistä järjestöä, joka mahdollistaa yrittäjien menestyksen tässä maassa nykyistäkin paremmin. Tule mukaan vaikuttamaan!

Petri Salminen puheenjohtaja Suomen Yrittäjät

Kirjoitus on julkaistu Suomen Yrittäjien sivuilla 17.11.2020

Muita kiinnostavia aiheita

Avaa pop-up -ikkuna