18.6.2021 klo 14:12
Uutinen

Yrittäjien osuus Pohjois-Savon kuntien valtuustoissa kasvoi

Yrittäjien osuus kuntavaaliehdokkaissa kasvoi ja samoin kasvoi myös läpimenneiden eli yrittäjätaustaisten valtuutettujen osuus. Pohjois-Savossa yrittäjiä kuntien valtuustojen jäsenistä on reilut 27 prosenttia. Vuoden 2017 kuntavaaleissa osuus oli 25 prosenttia. Yrittäjävoittoisimmat valtuustot ovat Kiuruvedellä (48 %), Vieremällä (43 %), Kaavilla (41 %) ja Lapinlahdella (38 %).

Savon Yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbélius on tyytyväinen yrittäjien läpimenoon vaaleissa.

– Onnittelemme kaikkia alueemme kuntiin valittuja valtuutettuja. Ja lämpimästi kiitämme yrittäjiä, jotka lähtivät rohkeasti ehdokkaaksi. Suuri ehdokasmäärä ennakoi myös yrittäjävaltuutettujen määrän kasvua. Meillä on Pohjois-Savon kunnissa muuta maata enemmän yrittäjiä kuntien valtuustossa. Haluamme olla suunnannäyttäjä muulle maalle. Järjestönä tuemme yrittäjäpäättäjiämme ja haluamme aktiivisesti edistää koko maakunnan kehittymistä jokaisen kunnan osalta ja tähän meillä on hyvät lähtökohdat kasvaneen yrittäjävaltuutettumääränkin näkökulmasta, iloitsee puheenjohtaja Arbélius.

Pohjois-Savon yhdeksääntoista kuntaan valittiin yhteensä 140 yrittäjävaltuutettua (27 %), mikä on maan keskiarvoa (23 %) reilusti suurempi määrä.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että äänestäjät ovat luottaneet laajalti yrittäjäehdokkaisiin. Yrittäjäpäättäjät tietävät, miten kunnan elinvoima rakennetaan, he ymmärtävät taloudesta ja osaavat tarpeen mukaan myös tehdä päätöksiä riittävän nopeasti. Meillä Pohjois-Savossa monessa kunnassa yrittäjät ovat mukana laajasti kunnan kehittämistyössä, mutta edelleen meillä on tässä yhdessä kuntien kanssa tekemistä. Mittaamme eri arvioinneilla ja barometreillä kuntien ja yrittäjien välistä yhteistyötä ja sitä, miten kunnat elinvoimaisuutta hoitavat. Jatkossa tarvitsemme myös laajempaa maakunnallista vaikuttamista, toteaa Savon Yrittäjien kuntavaalivastaava asiakkuuspäällikkö Mia Simpanen.

Eniten läpimenneitä yrittäjiä oli keskustalla (63), seuraavaksi kokoomuksella (26) ja perussuomalaisilla (22). Kaikista puolueista meni läpi yrittäjiä.

Lisätietoja:
Savon Yrittäjät
puheenjohtaja Tarja Arbélius, p. 0400 847 980, tarja.arbelius(at)gmail.com
asiakkuuspäällikkö Mia Simpanen, p. 044 368 0505, mia.simpanen(at)yrittajat.fi