Kuva: Pixhill
19.1.2023 klo 12:49
Uutinen

Yrittäjien Pentikäinen: ”Eläinten hyvä hoito on suomalaisten tuottajayrittäjien sydämen asia”

Suomen Yrittäjät pahoittelee sanavalintoja, joita käytettiin järjestön alkuperäisessä lausunnossa luonnoksesta kansalliseksi luonnon monimuotoisuusstrategiaksi. Yrittäjät korjasi torstaina lausuntoaan strategialuonnoksesta.

Vuoteen 2035 ulottuvalla strategialla pyritään luontokadon pysäyttämiseen ja luonnon monimuotoisuuden kehityksen kääntämiseen. Ympäristöministeriö on pyytänyt eri tahoilta lausuntoja 27. tammikuuta mennessä.

Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti torstaina Suomen Yrittäjien aiemmin tällä viikolla jättämästä lausunnosta.

– Pahoittelemme alkuperäisen lausunnon epäonnistuneita sanavalintoja ja ymmärrämme, että se on aiheuttanut keskustelua ja pahaa mieltä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Toimitusjohtaja Pentikäisen mukaan Suomessa hoidetaan eläimiä hyvin.

– Eläinten hyvä hoito on suomalaisten tuottajayrittäjien sydämen asia. Meillä ei ole mitään syytä sitä epäillä.

– Suomessa eläinten olot ovat kansainvälisesti vertailtuna hyvällä tasolla. Suomalaiset tuottajayrittäjät hoitavat vastuullisesti tilojaan. Se on hyvä ja välttämätön asia, sillä eläinten oloista huolehtiminen on enenevissä määrin suomalaisen ruoantuotannon kilpailukykykysymys.

– Tarkoituksemme oli viestiä, että lihantuotannon kestävyyteen pitää panostaa, jotta alalla olisi jatkuvuutta. Asiaan kohdistuu tulevaisuudessa kasvava huomio eri suunnista, Pentikäinen jatkaa.

Suomen Yrittäjien mielestä monimuotoisuusstrategiassa pitäisi nostaa esitettyä vahvemmin mm. metsäteollisuuden jalostusasteen nostamista.

Suomen Yrittäjien korjatun lausunnon voit lukea tästä.

Edit 19.1.2022 klo 14.00: Täydennetty Suomen Yrittäjien kommentteja ja lisätty linkki korjattuun lausuntoon

Toimitus
Toimitus