9.4.2024 klo 15:02
Uutinen

Yrittäjien Pentikäinen Iisalmen Sanomissa: ”Ei ole realismia eikä ehkä reilua, että yhteisövero vaihtelisi eri puolilla maata

Itä-Suomen kehitys on erkaantunut Pohjois-Suomesta, kirjoittaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Iisalmen Sanomien kolumnissaan.

Itä-Suomen tilanne on ollut julkisessa keskustelussa jo jonkin aikaa. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kirjoittaa Iisalmen Sanomissa Itä-Suomen kehityksen erkaantuneen Pohjois-Suomesta, jossa on tällä hetkellä Suomen parhaat näkymät.

Pentikäinen korostaa Iisalmen Sanomien kolumnissaan, ettei Itä-Suomi ole yksi kokonaisuus.

– Heikoimmat näkymät ovat Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan rajamaakunnilla, joihin iskee erityisesti Venäjän kaupan ja matkailun hiipuminen, Pentikäinen kirjoittaa.

Pentikäisen mukaan myös ”Itä-Suomen länsivyöhykkeellä, johon kuuluvat Pohjois- ja Etelä-Savo sekä Kymenlaakso, on haasteensa, mutta paremmat näkymät kuin raja-Suomella”.

Pentikäinen nostaa esille myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n äskettäin julkistaman Itä-Suomi -ohjelman, jossa ehdotetaan muun muassa Itä-Suomea erityistalousalueeksi. Esille on noussut myös mahdollinen yhteisöveron alennus Itä-Suomessa.

– Ei ole realismia eikä ehkä reilua, että yhteisövero vaihtelisi eri puolilla maata. Olennaisempaa on, että koko Suomen yritysverotus on kilpailukykyistä, Pentikäinen kirjoittaa kolumnissaan.

Edit 9.4.2024 klo 15.25: Korjattu Elinkeinoelämän valtuuskunta Elinkeinoelämän keskusliitoksi

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus