Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jetro Stavén
Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jetro Stavén
1.12.2023 klo 14:16
Uutinen

Yrittäjien Petri Salminen jatkaa myös eurooppalaisen kattojärjestön johdossa

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen on valittu jatkamaan eurooppalaisia pk-yrityksiä edustavan SMEunitedin johdossa vuosina 2024–25.

Salminen valittiin uudelleen puheenjohtajaksi järjestön yleiskokouksessa perjantaina Brysselissä. 

SMEunited toimii äänitorvena 22,5 miljoonalle eurooppalaiselle pk-yritykselle. Järjestö edistää EU-päätöksenteossa politiikkaa, joka tukee pk-yritysten kasvua ja kilpailukykyä. Järjestöön kuuluu lähes 70 yrittäjäjärjestöä yli 30:sta Euroopan maasta. Suomen Yrittäjät on SMEunitedin pitkäaikainen ja aktiivinen jäsen. 

SMEunitedin puheenjohtajuus on Salmisen mukaan loistava näköala- ja vaikuttamisen paikka eurooppalaiseen politiikkaan ja päätöksentekoon.  

–  On suuri kunnia saada yrittäjäkollegojen tuki jatkokaudelle, Salminen sanoo. 

–  Euroopan parlamentin vaalit kesäkuussa 2024 avaavat meille loistavan vaikuttamisen ikkunan tulevien vuosien EU-politiikkaan. Meidän on pystyttävä työllämme vahvistamaan pk-yritystemme kilpailukykyä ja varmistamaan, että Euroopassa on kannattavaa yrittää, Salminen jatkaa. 

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan Salmisen uudelleenvalinta merkitsee jatkuvuutta. 

– Tämä on tärkeää aikana, jolloin eurooppalaiset pk-yritykset kohtaavat suurta epävarmuutta ja moninaisia haasteita, aina rahoituksen ja osaavan työvoiman saatavuuden vaikeuksista lainsäädännöstä johtuviin hallinnollisiin ja raportointitaakkoihin, Pentikäinen sanoo. 

SMEunited valmistautuu parhaillaan kesäkuussa 2024 järjestettäviin EU-vaaleihin, joissa äänestetään Euroopan parlamentin kokoonpano seuraavaksi kaudelle 2024–29. Järjestö on laatinut keskeiset viestinsä tuleville EU-päättäjille. 

Petri Salminen

Jyväskyläläinen Petri Salminen, 42, valittiin Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi syksyllä 2020.
Eurooppalaisen kattojärjestön SMEunitedin puheenjohtajaksi Salminen valittiin joulukuussa 2021.
Salminen on toiminut yrittäjänä kaksi vuosikymmentä. Hänen yrityksensä Salminen & Tikka Oy tuottaa myynnin ja johtamisen kehittämis- sekä rekrytointipalveluja.

Toimitus
Toimitus