Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jetro Stavén
Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jetro Stavén
22.3.2024 klo 11:53
Uutinen

Yrittäjien Salminen HS:lle: SAK puolustaa nyt ensisijaisesti omaa asemaansa

SAK pyrkii nyt puolustamaan ensisijaisesti omaa asemaansa työntekijöiden sijaan, sanoo Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen Helsingin Sanomien haastattelussa.

Suomen Yrittäjien puheenjohtajan Petri Salmisen mukaan SAK:n liittojen poliittiset lakot ovat vähentäneet entisestään yrittäjien luottamusta ammattiyhdistysliikkeeseen.

– Kun halvaannutetaan yritysten toimintaa poliittisen tavoitteen takia, niin eihän se luottamusta lisää. Siitä ei todellakaan voi yrittäjiä syyttää, Salminen sanoo HS:n haastattelussa.

Salminen pohtii myös HS:n haastattelussa, palvelevatko lakkoilevat järjestöt työelämää vai palveleeko työelämä järjestöjen asemaa yhteiskunnassa.

– Nyt on näyttänyt siltä, että suomalaiset työpaikat ja työelämä on pantu palvelemaan järjestöjen olemassaoloa, Salminen sanoo haastattelussa.

Salminen korostaa haastattelussa myös sitä, miksi paikallisen sopimisen laajentaminen järjestäytymättömiin yrityksiin on yrittäjille tärkeää.

– Osalla yrityksistä menee hyvin ja osalla on hetkellisiä vaikeuksia. Jäykkä järjestelmä ei palvele kumpaakaan. Ne, joilla on hetkellisiä vaikeuksia, saattavat ajautua suuriin vaikeuksiin. Työpaikat menetetään, kun tilanteeseen ei pystytä reagoimaan, Salminen sanoo ja lisää, että paikallinen sopiminen tapahtuu jatkossakin työehtosopimusten asettamissa raameissa.

– En hetkeäkään usko, että työpaikoilla tulisi tapahtumaan työehtojen polkemista tai vastaavaa. Jokainen työntekijä on pienissä yrityksissä kriittisen tärkeässä roolissa ja hyvässä neuvotteluasemassa, Salminen sanoo HS:lle.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus