17.12.2019 klo 11:37
Uutinen

Yrittäjien toiveissa mahdollisimman lyhyt sulkuaika Lehdesmäen siltatyömaalla

Hauholla sijaitsevan seututien 3223 Lehdesmäenjoen ylittävä silta on tullut tiensä päähän. Silta on Uudenmaan Ely-keskuksen investointiohjelmassa ja tavoitteena on, että ensi vuonna alkaa uuden sillan rakentaminen 1969 käyttöön otetun sillan paikalle.

Sillan uusiminen on tarpeen, mutta sen ensin aiottu toteutustapa on herättänyt huolta alueen asukkaissa ja yrittäjissä. Alustavissa suunnitelmissa on lähdetty siitä, että paikalle ei rakenneta korvaavaa tilapäissiltaa vaan liikenne ohjataan kiertotielle Pyhäjärven ympäri jopa kuukausien ajaksi.

Hauho on vesistöjen pirstoma pitäjä ja Lehdesmäen silta on keskeinen kulkuväylä Hauhon itäosista pitäjän keskustaan. Tien katkaiseminen sillan uusimisen ajaksi tarkoittaa jopa yli parinkymmenen kilometrin kiertotietä.

Rukkoilan kylässä sijaitseva Ilorannan matkailutila olisi yksi loukkuun jäävistä. Yrittäjä Samu Lescelius toivoo, että asiaan löydettäisiin parempi ratkaisu.

– Mikäli Sappeentie suljetaan useaksi kuukaudeksi, siitä on meille todella paljon haittaa, niin oman asiointiliikenteen kuin asiakkaidenkin kannalta.

Toukokuusta elokuulle ajoittuvan kesäsesongin aikaan Ilorannassa käy tuhansia asiakkaita ja kesävieraita. Lescelius miettii myös mikä vaikutus asialla on Hauhon kirkonkylän liikkeille. Vesistön itäpuolisella alueella on paljon mökkiläisiä.

– Kiertotien kautta on lyhyempi asioimaan Tuuloseen tai Luopioisiin, hän miettii.

Sorakuljetuksia ajavan HK Soran yrittäjä Heikki Kallioniemi ajaa niin sorakasettiyhdistelmällään kuin vapaa-ajallaan Lehdesmäen sillan ylitse useita kertoja päivässä. Hänestä on hyvä, että silta uusitaan, mutta toivoo, että tien sulkeminen liikenteeltä Lehdesmäessä olisi mahdollisimman lyhytaikainen.

– Uskon, että tässä päästään Elyn kanssa hyvään ratkaisuun, Kallioniemi sanoo keskusteltuaan asiasta Elyn edustajien kanssa.

Muita kiinnostavia aiheita