Kuva: Getty Images
13.1.2022 klo 14:58
Uutinen

Yrittäjien työmarkkinatukea tulee jatkaa, koska rajoitukset jatkuvat − Koronakriisi ei ole ohi

Suomen Yrittäjät vaatii, että yrittäjille myönnettyä korona-ajan työmarkkinatukea tulee jatkaa, sillä yritystoimintaan kohdistuu edelleen isoja rajoituksia. Työmarkkinatukea on myönnetty korona-aikana siten, ettei yrityksen toimintaa tarvitse lopettaa saadakseen tukea.

Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén kertoo, että Yrittäjät on ollut yhteydessä hallitukseen, hallituspuolueisiin ja ministeriön virkamiehiin, jotta etuutta edelleen jatkettaisiin.

− Yrittäjän itse kannattaa olla myös yhteydessä omaan kansanedustajaansa, mikäli haluaa tuelle jatkoa. Yhteinen ääni on vahvempi, Hellstén sanoo.

Yrittäjät on painottanut, että kyseessä on kriisiajan tuki.

– Kyse on väliaikaisesta tuesta, joka on voimassa vain poikkeusaikana. Rajoitukset kuitenkin jatkuvat edelleen, joten tukea on syytä jatkaa.

Hellstén muistuttaa, että tuki on pelastanut tuhansien yrittäjien toimeentulon ja liiketoiminnan korona-aikana.

– Tuki on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi tässä koko yrityskenttään osuneessa kriisitilanteessa.

Tuen mahdollistava määräaikainen laki tuli voimaan ensimmäisen kerran 8.4.2020 ja oli voimassa kesäkuun 2020 loppuun. Sen jälkeen sitä jatkettiin 1.7.2020, 1.1.2021, 1.4.2021, 1.7.2021 ja 1.10.2021. Voimassaolo päättyi marraskuun 2021 lopussa.

Alkuperäisen esityksen tukimuodosta teki Suomen Yrittäjät, joka tarjosi sitä työ- ja elinkeinoministeriölle valmisteluun. Yrittäjät oli mukana tuen valmistelussa ja määräaikainen lakimuutos toteutui hyvin pitkälti Yrittäjien ehdotuksen mukaisena.

Kela voi maksaa työmarkkinatukea kolme kuukautta takautuvasti. Lisätietoa tuesta Kelan sivulla: Yrittäjän työttömyysturva – kela.fi

Tiina Rantakoski