Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

13.11.2017 klo 14:48
Uutinen

Yrittäjien valiokuntapaikat avoimeen hakuun – ”haluamme saada parhaita asiantuntijoita”

Suomen Yrittäjät avaa jäsenilleen avoimen haun valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin. Tavoitteena on saada vaikuttamisen tueksi eri alueiden parhaita asiantuntijoita.

Suomen Yrittäjät etsii valiokuntiin ja verkostoihin jäseniä avoimella haulla.

– Yritämme koota valiokuntia ja verkostoja, joissa on mahdollisimman monipuolinen kokemus erilaisesta yrittäjyydestä ja eri puolilta maata. Vain sillä tavalla yrittäjien ääni kuuluu riittävän voimakkaasti ja moniäänisesti, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Valiokuntien ja verkostojen tarkoituksena on tukea Yrittäjien hallituksen työtä ja asioiden valmistelua sekä saada asioiden valmisteluun laaja-alaista osaamista.

– Yrittäjäjärjestö on yrittäjien järjestö. Haluamme toimia mahdollisimman avoimesti ja saada verkostoomme eri alueiden parhaita asiantuntijoita. Siksi avaamme valiokuntahakuja kaikille jäsenille. Jos haluat vaikuttaa, kerro kiinnostuksestasi, Pentikäinen kannustaa yrittäjiä.

Valiokunnat toimivat toimialaansa kuuluvien asioiden valmistelijoina. Valiokuntien näkemykset ja kannanotot tulevat hyväksyttäviksi Suomen Yrittäjien työvaliokuntaan tai hallitukseen.

– Yrittäjien tilanne ja yrittäjyyden arvostus on merkittävästi vahvistunut viime vuosina. Paljon on kuitenkin yhä tehtävää. Siksi on tärkeää, että saamme vaikuttamisen tueksi palautetta ja ideoita, Pentikäinen korostaa.

Valiokuntien ja verkostojen johtoryhmien toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Jäsenet valitsee Suomen Yrittäjien hallitus.

”Hakijoilla kovatasoista osaamista”

Pirkanmaan yrittäjät ovat kokeilleet parin vuoden ajan avointa hakua hallitus- ja valiokuntatyöskentelyssään.

– Olemme saaneet ihan uudenlaisia ihmisiä. Aivan superhyviä hakijoita, joilla on kovatasoista osaamista niin yritystoiminnasta kuin yhteiskunnallisilta aloiltakin, iloitsee Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen.

– Puheenjohtajisto ja paikallisyhdistykset ovat toki edelleen tärkeitä, mutta haluamme myös uudistua, Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukaan jokaisella jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa.

– Aiemmin paikallisyhdistysten hallituksissa sovittiin kuka menee minnekin. Nyt teemme tästä läpinäkyvää ja saamme enemmän jäsenten ääntä kuuluviin, Mäkinen luonnehtii.

Lue lisää Suomen Yrittäjien valiokunta- ja verkostohausta täältä.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi

Kuva: Istockphoto