Yrittäjyyden ammattitutkinnossa pääsee kehittämään omaa yritystä tai liikeideaa. Kuva: Getty Images
22.2.2022 klo 09:00
Uutinen

Yrittäjyyden ammattitutkinto alkaa uudistuneena huhtikuussa – Yrittäjien panos näkyy sisällöissä

Suomen Yrittäjät ja Suomen Yrittäjäopisto järjestävät yhteistyössä huhtikuussa alkavan yrittäjyyden ammattitutkinnon, joka kulkee myös nimellä Yrittäjän kehittämisohjelma.

Uudistettu koulutus järjestetään pääosin itsenäisinä verkko-opintoina, mutta siihen sisältyy lisäksi yhteensä neljä lähiopiskelupäivää Helsingissä ja Tampereella.

– Opinto-oikeus kestää vuoden, mutta lyhimmillään tutkinnon voi suorittaa nopeamminkin. Opintopolut ovat yksilöllisiä. Kun yrittäjä innostuu kehittämään liiketoimintaansa, siinä saattaa hyvinkin mennä vuosi, tutkinnon koulutuksesta vastaava Anu Lehtimäki kertoo.

Lehtimäen mukaan koulutusohjelma on saanut kiitosta siitä, että jokainen opiskelija saa henkilökohtaista tukea oman yrityksen kehittämiseen.

Tutkinnon suorittaja tekee näyttökokeet, jotka liittyvät oman yrityksen tai liikeidean kehittämiseen.

Yrittäjien opeilla

Suomen Yrittäjät on ollut mukana suunnittelemassa koulutuksen sisältöä, ja panoksensa ovat antaneet järjestön jäsenyritykset. Niinpä yrittäjien panos tutkinnon sisällöissä näkyy ja tuntuu.

Myös pääkouluttaja Lehtimäki on yrittäjä. Hänellä on ollut design-tuotteiden verkkokauppa ja hän on tehnyt asuntojen vuokrausta sivutoimisesti.

Lähiopetuksessa tärkeitä teemoja

Suomen Yrittäjät on ollut mukana suunnittelussa, mutta panos näkyy erityisesti lähiopetuspäivissä.

Lähiopetuspäivien teemoja ovat yrittäjän tulevaisuuden liiketoimintaympäristö, vastuullisuus ja tuotteistaminen yrittäjän kilpailuetuna, yrittäjän juridiikka ja liiketoiminnan riskit sekä digitaalinen markkinointi ja myynti. 

Tutkintoon johtava koulutus on avoin kaikille, mutta koulutukseen haetaan pääasiassa aktiivisesti toimivia pienyrittäjiä. Suomen Yrittäjien jäsenet saavat sen puoleen hintaan.

– Yhteistyö koulutuksen osalta on alkanut jo pitkän aikaa sitten. Hienoa, että se nyt toteutuu ja että olemme saaneet olla mukana sitä kehittämässä, Suomen Yrittäjien liiketoimintapäällikkö Panu Pikkusaari sanoo.

Elina Hakola