11.2.2018 klo 09:02
Uutinen

Yrittäjyys ja Yrittäjät toivat yhteen Iidan ja Niklaksen

Tämä yrittäjäpari istuu puolet kuukaudesta autossa. Kotkalainen Iida Kirjavainen ja vuoden 2017 Vuoden Nuori Yrittäjä Niklas Nukari kohtasivat viime keväänä Nuorten Yrittäjien Get Together -tapahtumassa.

Suloisen umpirakastuneita. Toisen mielestä jopa siirappisen rakastuneita. Rakkaus ja ihastus loistavat 24-vuotiaan Iidan ja 25-vuotiaan Niklaksen silmistä. Se näkyy heidän kosketuksessaan.

Nuoripari viettää puolet kuukaudesta autossa, mutta se ei tunnu haittaavan heitä. Tärkeintä on olla yhdessä.

– Tapasimme viime keväänä Nuorten Yrittäjien Get Together -tapahtumassa Tampereella. Ensimmäisille treffeille menimme kesän aikana, kertoo Get Togetherissa Vuoden Nuoreksi yrittäjäksi valittu Niklas.

Takuullecom-nimisen yrityksensä Niklas perusti vuonna 2014 ollessaan vain 21-vuotias. Henkilöautojen ja moottoriajoneuvojen vähittäiskauppaan keskittynyt yritys tunnetaan parhaiten Autolle.com-vaihtoautopalvelusta.

Yritys laajentuu parhaillaan vauhdilla. Vuonna 2016 yritys työllisti yrittäjän itsensä lisäksi 44 henkilöä ja sen liikevaihto oli 24,5 miljoona euroa. Vuonna 2017 yksistään automyynnin osuus on noin 40 miljoonaa.

Nopeaa toimintaa

Romanssi eteni nopeasti. Loppukesästä Niklas muutti Iidan kotikaupunkiin Kotkaan, ja seurustelukumppaneista tuli avopari. Loppuvuodesta Niklas valittiin Kotkan Yrittäjien puheenjohtajaksi. Iida on saman paikallisyhdistyksen tiedottaja, rahastonhoitaja ja sihteeri.

Jo varsin pian yhteenmuuton jälkeen Iida siirtyi tekemään kauneusalan yrityksestään töitä Niklaksen kanssa. Iida on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi.

– Olemme paljon liikenteessä. Tavoitteena on nähdä toista useammin kuin pari kertaa viikossa, Iida naurahtaa. Tuntui luonnolliselta yhdistää työt ja reissata yhdessä.

Elämä on asettunut hyvin raiteilleen: Niklaksen 3-vuotias poika on isän mukana töissä lähes viikottain. Poika asuu Oulussa, jossa Niklaskin on pitkään asunut.

Yhteiset arvot ja asenne

Yrittäjä–yrittäjä-parisuhdekin tuntuu edelleen hyvältä. Samanlaiset arvot ja asenteet yhdistävät.

– Onhan se mahtavaa, että pystyy puhumaan asioista ja toinen ymmärtää. Yhdessä pystyy pallottelemaan erilaisia mahdollisuuksia ihan eri tavalla kuin yksin, kuvailee Niklas.

– Varjopuoli on se, että joskus tulee puhuttua töistä ihan liikakin, Iida naurahtaa.

– Niin pakkoko sitä aina on puhua, niin me usein todetaan, lisää Niklas, ja vaihtaa katseen Iidan kanssa.

Yrittäjäristeilyllä oma illallispöytä sinkuille

Iidan ja Niklaksen kohtaaminen viime kevään Get Together -tapahtumassa ei ollut ainoa GT-romanssinalku.

– Tiedän ainakin kaksi muuta paria. Toinen heistä ainakin on vielä yhdessä, kertoo Niklas.

Iidan ja Niklaksen kohtaamisen innoittamana Yrittäjät organisoi huhtikuussa järjestettävälle Yrittäjäristeilylle sinkkujen illallispöydän. Yrittäjäristeily järjestetään huhtikuun puoliväliviikonloppuna.

– Se on hauska idea kerätä samanmielisiä sinkkuja yhteen. Eihän se välttämättä johda mihinkään, mutta never know. Meillä ainakin on ollut hauskaa ja mielenkiintoista yhdessä, Iida sanoo.

Teksti: Taru Jussila

taru.jussila(at)yrittajat.fi

Kuvat: Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi