Kreetta Järvenpää.
Kukat ovat tärkeä osa Kreetta Järvenpään työtä ja taidetta.
2.11.2022 klo 19:45
Uutinen

Yrittäjyys mahdollistaa taiteen – Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2022 on luovan alan yrittäjä, valokuvaaja Kreetta Järvenpää, Gretchen Oy

Helsingin Yrittäjien jakaman Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2022 -palkinnon voitti näyttävistä kukkateoksistaan tunnettu luovan alan moniosaaja Kreetta Järvenpää.

Kreetta Järvenpää, 48, on helsinkiläinen taiteilija ja yksinyrittäjä. Hän teki pitkän uran valokuvaajana suuressa julkaisutalossa, kunnes vuonna 2014 perusti oman yrityksen, Gretchen Oy:n.

Järvenpää on tullut tunnetuksi kukka-, ruoka-, ja sisustusaiheisista kuvistaan. Hän on erikoistunut erityisesti kukkakuvaukseen, jonka tiimoilta hän tekee kukkateoksia ja -installaatioita sekä järjestää elämyksellisiä työpajoja. Järvenpää tekee myös maalauksia ja keramiikkaa. Tuotteitaan hän myy omassa verkkokaupassaan.

– Olen taitelijastatuksella työskentelevä ihminen, ja yrittäjyys mahdollistaa sen mitä teen. Silloin kun aloin yrittäjäksi, ymmärsin, että voin tehdä ihan mitä vain, omalla tavallani, Järvenpää kertoo.

Järvenpään kuvat taipuvatkin moneen: hänen kädenjälkeään on nähtävissä aina K-raudan valtavista tapeteista ensi vuoden alussa julkaistaviin postimerkkeihin. Taiteilijan asiakaskuntaan kuuluu laaja joukko sekä kotimaisia että kansainvälisiä yrityksiä. Vaikka Järvenpää on yksinyrittäjä, hän tekee monipuolisesti yhteistyötä muiden ammattilaisten kanssa.

– En toimi yksinyrittäjänä tyhjiössä, vaan tarvitsen muita ihmisiä. Olen onnellinen, että olen löytänyt pitkäkestoisia kumppanuuksia ja pystynyt kasvattamaan verkostojani.

Tällä hetkellä Järvenpään pitää kiireisenä hänen ja Heikki Marilan ensi vuonna päivänvalon näkevä yhteisnäyttely. Kouvolan taidemuseo Poikiloon 21.9.2023–7.1.2024 esille tulevassa Flora Favola -näyttelyssä nähdään Järvenpäältä 20 ennen julkaisematonta työtä sekä kaksi installaatiota.

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinto

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinto on vähintään viisi vuotta toimineelle yrittäjälle myönnettävä tunnustus, jolla korostetaan yksinyrittäjyyden merkitystä. Palkitsemiskriteereissä kiinnitetään huomiota siihen, että yrittäjän talous on kunnossa, liiketoiminnasta löytyy jotakin omaperäistä ja asiakastyytyväisyys on erinomaista.

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2022 -palkinnon voittajan valinnassa korostui Järvenpään monipuolisuus ja luovuus. Hän on pystynyt laajentamaan perinteisen valokuvausalan tekemisen ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, joka erottaa hänet monista muista kilpailijoista.

– Kreetta Järvenpää edustaa hienosti helsinkiläistä luovaa yrittäjyyttä. Hän on luonut upean yrityksen luottamalla omaan osaamisensa ja näkemykseensä, Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen perustelee voittajan valintaa.

– Palkittava yrittäjä on erikoistunut kilpaillulla valokuvausalalla, ja sen kautta onnistunut luomaan jotain uutta ja omaperäistä. Hän hyödyntää sosiaalista mediaa ja verkkokauppaa taitavasti taiteensa esilletuomisessa. Pelkästään Instagramissa Järvisellä on yli 100 000 seuraajaa, Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala kertoo.

Yrittäjäpalkinto jaettiin 2.11.2022 Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistysten vuosikokoustapahtumassa.

Kreetta Järvenpää

YRITYS Gretchen Oy
PERUSTETTU 2014
YRITTÄJÄ Taiteilija, valokuvaaja Kreetta Järvenpää
LISÄTIETOA YRITYKSESTÄ kreettajarvenpaa.com, kreettakreetta.com

KUVA Kreetta Järvenpää