29.1.2021 klo 16:57
Uutinen

”Yrittäjyys on virusta väkevämpää” – Savitaipaleen Yrittäjät palkittiin parhaana 

Savitaipaleen Yrittäjät Etelä-Karjalasta, Siikajoen Yrittäjät Pohjois-Pohjanmaalta sekä Pohjois-Helsingin Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien parhaina paikallisyhdistyksinä vuonna 2020. Vuoden 2020 toimialajärjestö on Fashion Finland.

Koronakriisi vaikutti paljon myös Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten toimintaan, kun esimerkiksi yrittäjille tärkeitä tapahtumia ei voinut järjestää normaalisti. Moni yrittäjäyhdistys onnistui uudistamaan toimintaansa hienosti, ja kilpailu parhaiden yrittäjäyhdistysten titteleistä oli kova.

Yrittäjäjärjestön vuoden 2020 parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan kolmessa sarjassa: 1–99 jäsenyritystä, 100–199 jäsenyritystä ja yli 200 jäsenyritystä.

Yrityspassi toi voiton Savitaipaleen Yrittäjille

Pienimpien yhdistysten sarjassa parhaana palkittiin Savitaipaleen Yrittäjät. Koronasta huolimatta yhdistyksen toiminta ei lamaantunut. Voiton toi Yrityspassi, joka oli konkreettinen koronatoimi: Yrityspassiin kerätään leimoja paikallisilta yrityksiltä tehdyistä vähintään 25 euron ostoksista. Kun kasassa on viisi leimaa eri palvelujen tuottajilta, passin haltija voi osallistua kunnan tukemien palkintojen arvontaan.

Savitaipaleen Yrittäjien jäsenmäärä on maakunnan parhaalla tasolla ja järjestäytymisaste lähes 60 prosenttia. Pyöreitä vuosia täyttäviä yrittäjiä ja yrityksiä muistetaan vuosittain ja uudet jäsenet ovat lähteneet innokkaasti mukaan toimintaan. Paikallislehti Länsi-Saimaan Sanomien kanssa yhteistyö toimii hienosti, lehti julkaisee yrittäjätarinoita sekä yrittäjien säännöllistä kolumnipalstaa, mitkä luetaan paikkakunnalla tarkkaan.

– Lisäksi puheenjohtaja pitää aktiivisesti yhteyttä uusiin yrityksiin, valintaraadissa mukana ollut Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen perustelee valintaa.

Savitaipaleen Yrittäjien puheenjohtajana vuonna 2021 on Teemu Virtanen. Menneenä vuotena yhdistystä johti Pekka Ässämäki, jonka johdolla Savitaipaleen yrittäjäyhdistys sai aikaan paljon muutakin merkittävää.

– Savitaipaleen kunnan ja yrittäjien välit ovat hyvässä kunnossa ja se näkyy muutoinkin positiivisena kunnan päätöksenteossa. Tämä näkyy myös kunnan hankinnoissa, paikalliset yrittäjät pääsevät entistä paremmin näihin kiinni, iloitsee Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtari ja jatkaa: – Pitkäjänteinen yhteistyön kehittäminen tuottaa tuloksia!

Muut palkitut

Siikajoen Yrittäjät Pohjois-Pohjanmaalta valittiin keskikokoisten yrittäjäyhdistysten parhaana. Suurimpien eli yli 200 jäsenyritysten yhdistysten sarjan voitti Pohjois-Helsingin Yrittäjät ja Vuoden toimialajärjestönä palkittiin muotikaupan yrityksiä edustava Fashion Finland.

Palkitut valitsivat finalistien joukosta Petri Salmisen lisäksi Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajat Jyrki Hakkarainen ja Anne Niemi.

Suomen Yrittäjiin kuuluu 379 paikallisyhdistystä ja 58 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin verkkoyhteyksin järjestetyssä Vaikuttajafoorumissa perjantaina 29.1.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Teemu Virtanen, Savitaipaleen Yrittäjät, p. 040 588 0738, teemu@saimaanpalju.fi
toimitusjohtaja Jami Holtari, Etelä-Karjalan Yrittäjät, p. 0400 551435, jami.holtari@yrittajat.fi