4.2.2020 klo 07:27
Uutinen

Yrityksen personal trainer

Työntekijän kunto vaikuttaa suoraan työtehoon. Vaikka lihasvoimaa ei toimistotyössä tarvita, säteilee hyvä fyysinen kunto positiivisia vaikutuksiaan myös näyttöpäätteen äärelle.

Hämeenlinnassa ja Lopella toimiva Apuväline ja Fysio Ortofix Oy tarjoaa yrityksille palveluja työntekijöiden terveydestä ja työkyvystä huolehtimiseen. Palveluihin kuuluu valikoima kuntotestauspalveluita ja valmennusta niin liikuntaan kuin ravitsemukseenkin.

Yrityksen palveluksessa on fysioterapeuttien lisäksi personal trainer. Emmi-Sofia Tamminen auttaa löytämään jokaiselle sopivan tavan liikkua.

– Olen erikoistunut toiminnalliseen harjoitteluun ja harrastan itse CrossFittiä. Toki ohjaan liikuntaa myös perinteisellä kuntosalilla. Työ- ja toimintakyvystä huolehtiminen liikunnalla on tärkeää ja kaikki liikunta on hyödyllistä. Pienikin parannus lihasvoimassa ja kunnossa tuntuu arjessa.

Stressi ja palautuminen

Hyvä apuväline kuntokuurin suunnitteluun ja sen seurantaan on kehonkoostumusmittaus. Laite kertoo esimerkiksi kehon lihas- ja rasvamassan määrästä sekä kehon ravitsemustilasta.

Lisäksi hyviä mittauksen kohteita ovat kestävyyskunto ergometrilla, sekä stressin ja palautumisen tasapaino First Beat -hyvinvointianalyysilla.

– First Beat on hyvä tapa aloittaa työhyvinvoinnin tarkastelu. Kolmen vuorokauden mittauksen aikana pieni ja näppärä laite mittaa asiakkaan sykettä. Yhdessä sykedatasta ja asiakkaan mittauksen aikaisesta päiväkirjasta muodostuu selkeä kuva kuormitustekijöistä ja palautumisesta, ja samalla selviää myös esimerkiksi unen laatu. Näiden tietojen perusteella pystytään asettamaan oikeita tavoitteita ja tekemään vaikuttavia toimenpiteitä hyvinvoinnin kohentamiseen, Emmi-Sofia Tamminen vinkkaa.

Hämeen Yrittäjillä alkaa Hyvinvoinnin hallinta valmennus maaliskuussa. Lue lisää aiheesta >>.

Kuvateksti: Emmi-Sofia Tamminen esittelemässä laitetta, jolla mitataan kehon koostumusta. Kuva Kare Asp