22.5.2018 klo 13:21
Uutinen

Yritys-Skypen kehittäminen loppuu, tämä tulee tilalle

Microsoft lupaa säilyttää nykyisen Skype for Business Onlinen tuen vielä vuosiksi eteenpäin.

Microsoft haluaa siirtää yritysasiakkaitaan Teams-palvelunsa käyttäjiksi. Tästä syystä Skype for Business Onlinen kehitys loppuu. Teams on pilvipohjainen työryhmätyökalu.

Tivin haastattelema Suomen Microsoftin teknologiastrategi Vesa-Matti Paananen kertoo, että yritys-Skypen tuen loppumisesta ei ole annettu tarkkaa päivämäärää. Hän kehottaa nykyisiä asiakkaita testaamaan Teams-palvelua.

Skypen online-versiota käytetään pilvipalvelun kautta. Paikallisesti käytettävä Skype for Business Server on jatkossakin käytettävissä Skype for Business -sovelluksella.

Pilvipalvelut ovat kuitenkin päivän sana ja sinne Microsoft haluaa yritysten suuntaavan. Teamsin etuna on Tivin haastatteleman Paanasen mukaan ”nykyaikaisempi koodi”.

Mikä muuttuu?

Microsoftin pilviratkaisuihin erikoistuneen kumppanin Sulavan verkkosivuilla kerrotaan muutoksista, jotka liittyvät Skypen korvaavaan Teamsiin.

Teamsille on tulossa tuki 250 osallistujan kokouksille. Samassa yhteydessä ovat tulossa suurelle yleisölle suunnatut Broadcast-kokoukset, aulatoiminto sisään tuleville soitoille ja tuki neuvotteluhuonejärjestelmille.

Puheluihin liittyvät uudet ominaisuudet tulevat Sulavan mukaan vaiheittain painottuen tämän vuoden ensimmäiseen puolikkaaseen. Toisen vuosineljänneksen aikana luvataan tuki hybridipuheratkaisulle. Tämä tarkoittaa, että Teams tukee paikallisia puhelinverkkoyhteyksiä.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi