15.5.2017 klo 09:37
Uutinen

Yrityskummit syksyllä Keski-Suomen Yrittäjiin

Keski-Suomen Yrittäjät ja Keski-Suomen Yrityskummit ry ovat sopineet yhteistyöstä, jolla kummitoiminta tulee osaksi Keski-Suomen Yrittäjien palveluita 1.8.2017 lähtien. Kummit tuovat asiakasyrittäjien tulevaisuuden suunnitelmiin uusia näkökulmia, sparraavat ja esittävät kysymyksiä pohdintojen tueksi.

Yrityskummit auttavat verkostoitumisessa ja tarjoavat keinoja ratkaisujen löytämiseksi. Palvelu on yrittäjille maksutonta.

– Yrittäjät ovat toivoneet nykyisten yrityskummien jatkavan työtään, ja verkoston halutaan myös kasvavan. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa yrityskummeja on sata, meillä parikymmentä. Uskon potentiaalia olevan ainakin 50 kummiin Keski-Suomessa, perustelee Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen. Verkostoa on tarkoitus laajentaa kokeneiden bisneskonkareiden ohella digikummeihin ja maakunnassa opiskeleviin kansainvälisiin opiskelijoihin.

Toiminnan laajuus maakunnassa jatkossa riippuu kuntien sitoutumisesta toimintaan. Jyväskylän kaupunki on vahvasti sitoutunut yrityskummitoiminnan jatkoon.

– Yrityskummitoiminta on ensiarvoisen tärkeää meidän yrittäjillemme mm. kasvu- ja muutostilanteissa ja samalla vahvistamme yhteistyötä Keski-Suomen Yrittäjien kanssa, sanoo Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelujen johtaja Anne Sandelin.

– Keski-Suomen liitto toimii kumppanina kummitoiminnan laajentamisessa koko maakunnan alueella, mikäli kunnat haluavat siihen sitoutua. Toivon, että myös muut kunnat kuin Jyväskylä ymmärtävät kummien tuen merkityksen ja vaikuttavuuden seutunsa yritysten kehittymisen kannalta. Sitoutumisia on jo tullutkin mukavasti, iloitsee Hynninen.

Aluekummina Keski-Suomessa toimii Raimo Saarinen, jolla on yli viiden vuoden kokemus yrityskummiudesta.

– Toiminnan laajentuminen koko maakunnan alueelle, tuo myös suuren lisähaasteen yrityskummeille. Mielellämme kutsumme mukaan lisää kummeja, jotta pystymme palvelemaan maakunnan eri osissa olevia yrittäjiä, mikäli siihen tulee tarvetta. Alkavan yhteistyön myötä yrittäjät tulevat saamaan yhdestä osoitteesta paljon kattavammat palvelut. Yrityskummit pääsevät toimimaan huomattavasti läheisemmin koko yrittäjäverkoston kanssa, ja uskomme sen parantavan molempien osapuolten toimintaa ja tehokkuutta, painottaa Saarinen.

Lisätiedot

Sanna-Mari Hynninen, Keski-Suomen Yrittäjät, p. 050 563 7780

Raimo Saarinen, Keski-Suomen Yrityskummit ry, p. 040 500 1576