3.10.2017 klo 08:04
Uutinen

Yritysryhmällä kasvua liiketoimintaan

Maaseutuohjelma tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kehittää toimintaansa yritysryhmähankkeessa.

Yritysryhmän kehittämishankkeessa 3–10 yritystä kehittää yhdessä toimintaansa, ja samalla jokainen yritys voi myös kehittää omaa toimintaansa yrityskohtaisilla toimenpiteillä. Esimerkiksi matkailuyritykset voivat yhdessä panostaa kansainvälistymiseen tai pienet elintarvikeyritykset voivat etsiä yhdessä vientimarkkinoita ja suunnitella yhteistä tuoteperhettä.

Oma tukimuotonsa on lisäksi yritysryhmän koulutushanke, jossa toteutetaan neuvontaa ja valmennusta myös yksittäisille yrityksille. Koulutusryhmässä tulee olla vähintään 3 yritystä, eikä enimmäismäärää ole.

Avainsana on yritysten uudistaminen, mistään tavanomaisen tai säilyttävän yritystoiminnan tukemisesta ei ole kyse. Yritysryhmän tarkoitus on tukea ennen kaikkea muutosta yritysten toiminnassa, mikä auttaa niitä kasvamaan. Yritysryhmän julkinen rahoitus on 75 % kokonaiskustannuksista, joten osallistuvat yritykset osallistuvat kustannuksiin omilla etukäteen sovituilla panostuksilla.

Yritysryhmä on maaseutuohjelman tukimuotona tärkeä, koska siinä voidaan rakentaa toimivia yritysverkostoja jonkin yhteisen tavoitteen saavuttamiseen sekä räätälöidä kehittämistoimenpiteitä yrityskohtaisesti samassa hankkeessa Yrityksillä varmasti riittää kehittämistarpeita, joihin työkaluksi voi sopia hyvin yritysryhmähanke. Haasteena Hämeessä on se, että mistä löytyy yritystoiminnan kehittäjät, jotka saavat yritykset sitoutumaan mukaan kehitystyöhön? Yritysryhmän kasaakin yleensä jokin olemassa oleva hanke tai kehittäjäorganisaatio, kuten esim. elinkeinoyhtiö, yrittäjäyhdistys, neuvontajärjestö tai oppilaitos. Oleellista on, että yritysryhmän kasaaja pystyy tunnistamaan yritysten tarpeet yhteisesti ja erikseen ja sen pohjalta sitouttaa ryhmän yrityksiä mukaan hankkeeseen. Yritysryhmä on täsmäväline yritysten kehittämiseen ja siksi sitä pitää hyödyntää tulosten ja vaikutusten aikaansaamiseen.

Tuettavan yrityksen täytyy sijaita maaseudulla. Hämeessä maaseutuyritykseksi luetaan kaikki alueella sijaitsevat yritykset lukuunottamatta Hämeenlinnan ja Riihimäen ydinkeskustaa sekä vanhaa Lahden aluetta.

Hämeenraitti – Maaseuturahoitus Hämeessä -viestintähanke sekä Hyvällä yhteistyöllä menestyviä yrityksiä HYMY -hanke järjestävät kolme tilaisuutta, joissa kerrotaan lisää yritysryhmähankkeen toteuttamisesta ja jo toteutuneita esimerkkejä.

Hattula: 9.10. klo 13.00, Lepaan kartano, vihreä sali (Lepaan Kartanontie 35B, Lepaa)
Hollola: 10.10. klo 13.00, Hollolan Hirvi (Aikkalantie 37, 15880 Hollola)
Tammela: 13.10. klo 9.30, Luontokeskus (Härkätie 818, 31380 Letku/Tammela)

Tänään tiistaina voi vielä ilmoittautua mukaan. Ilmoittaudu täällä >>