3.4.2017 klo 15:54
Uutinen

Yritysten kansainvälistyminen kansanedustajatapaamisen agendalla

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävän kansanedustajatapaamisen aiheena oli yritysten kansainvälistyminen sekä meriteollisuus.

Maanantaina 3.4. pidetyn Varsinais-Suomen Yrittäjien kansanedustajatapaamisen ohjelmaan kuului Suomen Yrittäjien kansainvälisten asioiden päällikkö Thomas Palmgrenin lounaspuheenvuoro sekä vierailu meriteollisuuden rakennesuunnittelua ja -laskentaa tekevään SDS Aura -yritykseen.

Thomas Palmgren kertoi muun muassa suunnitelmista yhdistää Tekes ja Finpro Business Finlandiksi. Vuoden 2018 alussa käynnistettävän uuden organisaation avulla on tarkoitus huomioida yritysten kasvu ja kansainvälistymisen elinkaari entistä paremmin. Jatkossa kansainvälistyviä yrityksiä on tarkoitus palvella yhdestä organisaatiosta kahden sijaan.

Suomen Yrittäjissä on oltu hieman eri linjalla. Mielestämme olisi kannattanut lisätä nykypohjalta Finpron ja Tekesin yhteistyötä tai rakentaa yksi osakeyhtiö ilman sitä ohjaavaa virastoa, Palmgren sanoi.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on mukana uudistusta valmistelevassa työryhmässä. Sen työ on yhä kesken.

Vajaat 20 henkeä työllistävän SDS Aura OY:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Janne Auvinen sanoi yrityksen käyttäneen Team Finlandin palveluja mm. ulkomaisilla messuilla sekä kohdetiedon hankkimisessa. Kaikki keskustelijat kokivat haasteeksi tiedon hajanaisuuden ja toimijoiden runsauden.

– Meillä on hyviä kokemuksia Team Finlandista. Kenttä on kuitenkin aika sekava, Auvinen sanoi.

Varsinais-Suomen Yrittäjät järjestää maakunnan kansanedustajille suunnatun tapaamisen kaksi kertaa vuodessa.

– Pidämme tapaamisten ulkopuolellakin toki säännöllisesti yhteyttä alueemme edustajiin, mutta on tärkeää tavata säännöllisesti myös porukalla ja vaihtaa mielipiteitä. Mukaan kansanedustajapäiviin kutsutaan kaikki alueemme nimikkoyrittäjät ja muita luottamushenkilöitämme, toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Jokaiselle varsinaissuomalaiselle kansanedustajalle nimettiin viime eduskuntavaalien jälkeen nimikkoyrittäjä. Hän pitää yhteyttä edustajaansa erityisesti yrittäjäjärjestölle tärkeissä vaikuttamisasioissa.

Kuvassa: Kansainvälisten asioiden päällikkö Thomas Palmgren, Suomen Yrittäjien ja V-S Yrittäjien hallituksen jäsen Staffan Sundström, V-S Yrittäjien varapj:t Taija Kavalto ja Tarja Oikarinen, Turun Yrittäjien pj Jari Rastas, kansanedustajat Ilkka Kanerva, Olavi Ala-Nissilä ja Saara-Sofia Sirén, V-S Yrittäjien pj Jaakko Heininen, kansanedustajat Annika Lapintie ja Esko Kiviranta sekä SDS Aura Oy:n toimitusjohtaja Janne Auvinen.