6.2.2018 klo 13:21
Uutinen

Yritysten kasvu jatkuu, yritykset palkkaavat lisää työntekijöitä

Espoossa ja Vantaalla pienten ja keskisuurten yritysten liikevaihdon kasvu jatkui vahvana. Yrityksistä 47 prosenttia ilmoitti kasvun olleen vähintään viisi prosenttia.

Varsinaiseen kasvuloikkaan eli 15 prosentin liikevaihdon kasvuun ylsi jopa lähes joka neljäs yritys.

Vastaavaan kasvuvauhtiin ei ole ylletty vuoden 2011 jälkeen. Kasvu ei ole hyytymässä, vaan kasvuodotukset myös kuluvalle vuodelle ovat edelleen vähintään viime vuoden tasolla, toteaa Pääkaupunkiseudun ja Espoon Yrittäjien toimitusjohtaja Erkki Pärssinen.

Vuonna 2017 voimakkaaseen yli 15 prosentin kasvuun ylsivät erityisesti espoolaiset yritykset. Espoossa odotetaan vahvan kasvun jatkuvan myös vuonna 2018. Vantaalla kasvuloikkaodotukset ovat hieman maltillisempia.

PK-yritysten menestys lisää työpaikkoja

Yritysten kasvu tarjoaa mahdollisuuden lisätä myös työvoimaa. Työllistävistä yrityksistä noin 40 prosenttia aikoo palkata tänä vuonna lisää työntekijöitä. Kilpailu ammattitaitoisista työntekijöistä tulee väistämättä lisääntymään entisestään pääkaupunkisedulla.

Johtuen osin ammattitaitoisen työvoiman saamisen vaikeudesta myös alihankintapalveluiden käyttö lisääntyy. Yli 30 prosenttia alihankintapalveluja käyttävistä yrityksistä aikoo lisätä tänä vuonna alihankintojen määrää, sanoo Vantaan Yrittäjien toimitusjohtaja Esa Mänttäri.

Pääkaupunkiseudun Yrittäjien tutkimus toteutettiin tammikuun lopulla. Kyselyn lähes 600 vastaajaa edustivat yksinyrittäjiä ja pk-yrityksiä.

Katso kyselyn tulokset: jasenkysely_psy_2018.pdf

Lisätietoja:

Erkki Pärssinen, p. 050 411 1104

Esa Mänttäri, p. 0400 557 411