2.10.2017 klo 12:29
Uutinen

Yritysten määrän kasvu taittumassa

Kanta-Hämeessä yritysten määrä on viime vuodet jatkanut tasaista kasvua valtakunnallisesta hiipumisesta huolimatta. Trendissä näyttäisi tapahtuneen korjausliike ja kasvu on pysähtynyt myös Hämeessä.

Patentti- ja rekisterihallitus on julkaissut tuoreet tilastot perustetuista ja lopettaneista yrityksistä. Hämäläisittäin tilasto on ollut vuodesta toiseen maireaa luettavaa. Yritysten määrän kasvu on taittunut valtakunnallisesti pari vuotta sitten, mutta meillä hyvä kehitys on jatkunut tähän saakka.

– Yritysten määrän kasvu näyttäisi taittuneen, mutta yrityksissä tapahtuva kasvu paikkaa sitä, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

Kauppalehden ja Taloustutkimuksen yhteistyönä toteutettu KL-indeksi paljastaa, että pk-yritysten kasvuvauhdissa on tapahtunut pieni käänne verrattuna viime kesään. KL-Indeksin mukaan pk-yritysten kasvutahti on jatkunut, mutta vauhti näyttää hieman hidastuneen alkukesän luvuista.

– Tästä huolimatta Pk-yrityksillä menee paremmin kuin vuotta aikaisemmin, Haukka painottaa.

Hämeen Yrityssanomat kokosi PRH:n tilastoista Kanta-Hämeen tulokset. Hämeenlinnan seutu pärjäsi muuta maakuntaa paremmin. Alueen kunnan kasvattivat yritysmääräänsä kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Sen sijaan maakunnan kaikki kahdeksan muuta kuntaa jäivät pakkaselle.

Yritysten määrän muutos kunnittain (yritysten nettomuutos ja suhteellinen muutos):

 1. Hattula + 19 (+3,8 %)
 2. Janakkala + 5 (+0,7 %)
 3. Hämeenlinna + 10 (+0,3 %)
 4. Hausjärvi -1 (-0,2 %)
 5. Riihimäki -5 (-0,4 %)
 6. Tammela -3 (-0,8 %)
 7. Loppi -10 (-2,2 %)
 8. Ypäjä -4 (-2,8 %)
 9. Forssa -29 (-3,1 %)
 10. Jokioinen -9 (-3,6 %)
 11. Humppila -8 (-5,6 %)

Hämeen Yritysviestintä/ AB
toimitus@hameenyrityssanomat.fi