9.8.2019 klo 12:55
Uutinen

Yritysten omistajanvaihdoksissa liikkuu miljoonia

Omistajanvaihdokset tarvitsevat aktiivista tukea. Etelä-Karjalan Yrittäjien käynnistämän omistajanvaihdospalvelun tehtävänä on etsiä ja aktivoida omistajanvaihdosta harkitsevia yrityksiä sekä kartoittaa niille mahdollinen jatkaja eli toimia ensivaiheen kontaktitahona myyjä- ja ostajatahoille. Etelä-Karjalan Yrittäjien aloittama hanke hoitaa yhteyksiä palvelun piirissä toimiviin alan asiantuntijoihin.

Etelä-Karjalan yrityskauppamarkkina voi hyvin

Vuosi 2019 on ollut yrityskaupparintamalla vilkas läpi Suomen. Näin myös Etelä-Karjalassa, jossa yrityksiä on ilmoitettu myytäväksi Yrityspörssi.fi -sivuston kautta alkuvuoden aikana 59 % enemmän kuin vastaavana aikana 2018. Yrityksiä on tullut myytäväksi koko Suomea huomattavasti tiuhempaan tahtiin, sillä vastaava luku koko Suomen osalta osoittaa 11% kasvua samalla ajanjaksolla.

Etelä-Karjalan myytävät yritykset kiinnostavat

Etelä-Karjalassa myytävät yritykset ovat saaneet tämän vuoden aikana jo noin 607.000 katselukertaa Yrityspörssi.fi -sivuston kautta. Tämä vastaa n. 16% kaikista Suomessa myytävien yritysten katselukerroista. Toimialoista kiinnostavia tällä hetkellä ovat koko Suomen osalta ravintola- ja majoitusalan yritykset, verkkokaupat ja tilitoimistot. Tiedot ovat peräisin Yrityspörssi.fi -sivustolta.

Apua omistajanvaihdoksiin tarjolla

Etelä-Karjalan Yrittäjien omistajanvaihdoshanke on nyt toiminut hieman yli kaksi vuotta ja ollut osaltaan mukana useimmissa Yrityspörssissä julkaistujen maakunnan yritysten myynti-ilmoitusten laatimisessa. Hankkeen ensivaiheen veloituksettomiin palveluihin kuuluvat em. ilmoitusten laatimisen lisäksi alustavat yritysten liikekuntoanalyysit, joiden perusteella laaditaan helpoin, edullisin ja joustavin polku toteuttaa yrityksen omistajanvaihdos. Hankkeen ohella maakunnassa toimivat niin kaupalliset kuin julkisetkin elinkeinokehittäjät ovat myös yrittäjän palveluksessa joko yrityskaupan tai sukupolvenvaihdosprosessin läpiviemisessä.

Yrittäjät tarvitset apua omistajanvaihdoksissa

Omistajanvaihdoshankkeen asiakkaiksi on sen toiminta-aikana tullut yli 200 yritystä, jotka tavalla tai toisella suunnittelevat liiketoimintaa, sen myymistä, ostamista tai muutoin siirtämistä jatkajalle. Hanke on ollut palveluillaan vaikuttamassa jo yli 30 toteutuneeseen vaihdokseen. Maakunnassa tiedetään olevan useita satoja yrityksiä, jotka yrittäjän ikääntymisen vuoksi ovat lähivuosina tulossa tilanteeseen, jossa liiketoiminnan jatko on syytä ratkaista. Yrittäjäjärjestön tehtävänä on huolehtia, ettei pääsisi käymään niin, että näiden yritysten toiminta lakkaa ja verotulot jäävät saamatta. Maakunnan elinvoimasta iso osa on kiinni siitä, että nykyiset pk-yritykset löytävät jatkajan ajoissa.

Lisätiedot:

Meri Varkoi-Anhava, toimitusjohtaja, Yrityspörssi, puh. 050 434 9303
Tarmo Soronen, projektipäällikkö, Etelä-Karjalan Yrittäjät, puh. 0400 187 864