Toiminimi Taksi ja tilausajot O. Vänskä, Osmo Vänskä
16.8.2021 klo 09:36
Uutinen

Yritystoiminta jatkuu kaupantekoon saakka

Toiminimi Taksi ja tilausajot O. Vänskä on perustettu vuonna 2004. Sitä ennen Osmo Vänskä oli ajanut taksia renkinä muille toistakymmentä vuotta. Lupa ei irronnut helposti, eikä uutta tulijaa alalle katsottu pelkästään hyvällä.

Yhden miehen ja yhden taksin yhdistelmä on viidessätoista vuodessa kasvanut yhden miehen ja neljän auton yritykseksi. Käytössä on inva-varusteltu pikkubussi ja kolme linja-autoa. Tilausajojen lisäksi työllistävät sopimusajot kuten Pro-keskuksen välittämät Kela-kyydit.

Yrittäjä korostaa aktiivisuuden merkitystä. Ei riitä, että vastaa tarjouspyyntöihin, pitää myös itse järjestää matkoja. Lapin ja muiden kotimaan kohteiden lisäksi lähialueelle Venäjälle sekä Baltiaan.

Matkanjärjestäjäoikeuksien saaminen oli aikanaan oma lukunsa. Ilman hyvää pankkisuhdetta ei vakuuksien saaminen olisi onnistunut. Kiitokset menevät OP Rääkkylälle.

Pohjalla oli aiempaakin työntekoa ja yrittäjyyttä. Reissaaminen tuli tutuksi jo nuorena, yli 11 vuotta vierähti Siljan laivojen ravintoloissa. Kaksi viikkoa töissä ja kaksi kotona. Toinen moinen vuosia kului omia ravintoloita Hammaslahdessa pitäen.

Nyt 64-vuotias Vänskä miettii suunnitelmallista ja hallittua eläkepäiville siirtymistä. Jossain vaiheessa kaikki on myynnissä, joko osina tai kokonaisena. Jatkis-hankkeen kanssa on jo papereita täytelty, ja ensimmäiset ostajaehdokkaatkin jo tarjouksiaan laskevat.

Toimipiste halleineen sijaitsee Vahalahdessa, Vuoniementien alkupäässä. Toimitilojen lisäksi on tontille noussut uusi koti.

– Kun muutettiin tähän, oli vain pieni mökki lammen rannalla.

Mitään pakkoa luopumiseen ei terveellä miehellä ole, ja Vänskä ajeleekin entiseen tahtiin kunnes mieleinen tarjous johtaa kaupantekoon.

Teksti ja kuva: Riitta Mikkonen