1.2.2017 klo 08:02
Uutinen

Ysiluokkalaisten ideointikilpailussa toteuttamiskelpoisia ideoita

Yläkouluissa yrittäjyyskasvatusta toteutetaan muun muassa yhteistyössä 4H:n kanssa. SILTA Työelämään -hankkeen yritysideointikilpailu palkitsi kaikki ideat karkein ja parhaat elokuvalipuilla.

Lammin 9-luokkien oppilaat ovat osana yhteiskuntaopin opintojaan ideoineet Lammille sopivia yrityksiä. Yritysideoita on luotu Tuuloksen 4H-yhdistyksen SILTA Työelämään -hankkeen yritysideointituntien jälkeen ryhmissä.

– Olemme käyneet alustamassa kahdella oppitunnilla kilpailua jokaiselle 9. luokalle erikseen. Lisäksi töitä on tehty yhteiskuntaopin tuntien puitteissa ja oppilaat ovat valmistautuneet esittelemään ideansa yritysideointikilpailun tuomareille kertoo ohjaaja Outi Ranki Tuuloksen 4H:sta.

Kullakin luokalla on talven mittaan ollut oma yritysideoiden esittely ja tuomarointitunti. Tuomareita on ollut mukana neljä, jotta tuloksiin olisi tullut eroavaisuuksia. Tuomareina on ollut nuorisotoimen edustajana Toni Koski, Erno Rosenberg Lammin Säästöpankista, Päivi Kankaanmäki ja Titta Malinen Lammin Yrittäjistä, Tuija Ruokolahti ja Arja Vähäsöyrinki Tuuloksen 4H:n edustajana sekä lehdistön edustajana Susanna Mattila.

Tuomarit kyselivät ja arvioivat ryhmien esitysten jälkeen yritysideat yksi kerrallaan ja pisteyttivät oman arvointialueensa karamelleilla. Pisteitä annettiin 1–5, jolloin numero 5 on kiitettävä. Voittajaryhmä oli se joka saa eniten pisteitä. Voittajat saivat Bio Rexin elokuvaliput palkinnoksi.

Tammikuun viimeisenä keskiviikkona 9C-luokkan yritysideat puntaroitiin. Ideoista lähes kaikki olivat toteuttamiskelpoisia. Muun muassa idea kahvilatoiminnasta Kissakoti Kattilan hyväksi eri tapahtumien yhteydessä sai tuomareilta runsaasti kiitosta ja kannustusta sekä hyviä neuvoja toteuttamiseksi.

Myös idea frisbeegolfradasta innosti tuomareita kehittelemään ideaa eteenpäin, tosin ei ehkä yritystoimintana. Ajatusta kannustettiinkin viemään eteenpäin lähinnä yhdistyspohjalta ja kaupungin ja yritysten tuella. Parhaaksi valittiin kuitenkin yksimielisesti Nuorten second hand -tapahtuma, jonka ajatuksena on tehdä kierrättämistä ja kirpputoritoimintaa tutuksi nuorille.

– Kaikkien luokkien voittajat kisaavat keskenään. Paras yritysidea valitaan Grande Finalessa helmikuun 23. päivänä. Voittajille on luvassa hieno palkinto. Yhteistyö koulun kanssa on ollut hyvää ja mahdollistanut koko kilpailun järjestämisen, kertoo Outi Ranki.

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi