22.10.2021
Mervi Järkkälä

Maakuntauudistuksessa yrityspalveluiden saatavuus turvattava

Kun hyvinvointialueet perustetaan muuttuu kuntien tehtäväkenttä merkittävästi. Sote-tehtävät siirtyvät pois kuntien vastuulta. Lisäksi kunnille aiotaan uutena tehtävänä siirtää valtiolta työllisyys- ja yrityspalveluita. Nämä muutokset ovat mahdollisuuksia, joka tulee käyttää hyväksi ja edistää kuntien elinvoimaa yritysten toimintaedellytykset turvaamalla.

Hyvinvointialueiden valmistelutyö on siis alkanut. On tärkeää, että kuntien yrityspalveluiden saatavuus tulee turvata.  Kuntien on varmistettava, että yrityspalveluita ei heikennetä. Yrittäjän on saatava palvelut yhdeltä luukulta ja nopeasti. Hyvä yhteistyö päättäjien ja yrittäjien välillä on ensiarvoisen tärkeää. Tässä työssä paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat avainasemassa.

– Tavoitteena on oltava, että yrittäjäksi aikova saa yrittäjyyteen liittyvän perusneuvonnan sekä julkisen tuen yritystoimintansa aloittamiseen samanlaisena ja yhtä laadukkaana eri puolilla maata.

Yrityspalvelut ovat siis tärkeä yrittäjän lähipalvelu. Jokainen yritys tarvitsee jossakin elinkaarensa vaiheessa neuvontapalveluita liittyen rahoitukseen tai yrityksen kasvuun. Lisäksi osa yrityksistä tarvitsee erilaisia viranomaispalveluita, esimerkiksi rakennuslupia.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on ollut erinomaisessa yhteistyössä maakuntaliittojen kanssa. On tärkeää, että maakuntien liitot ottavat suuremman aseman alueensa yritystoiminnan vahvistamisessa. Maakuntaliittojen on varmistettava, että alkavalla EU:n rakennerahastokaudella rahat laitetaan entistä enemmän suoraan yrityksille ja yrityksiä hyödyntäviin hankkeisiin.

Käyttäkää lentokenttää ja lentäkää Kruunupyystä (Kokkola-Pietarsaari lentokenttä)

Yhteinen taistelumme alueen lentokentän liikennöinnin puolesta on saavuttanut jälleen tulosta. Saimme lisärahoituksen tulevalle 7,5 kuukaudelle. Kiitos siitä kaikille asiaan vaikuttaneille. Että lentomme jatkuvat tulevaisuudessakin tarvitsemme sinne käyttäjiä.

Virolainen lentoyhtiö NyxAir lentää siis arkisin kolme vuoroa päivittäin Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren välillä. Viikonloppuisin lauantaina aamupäivälennolla Helsinkiin ja takaisin kotiin sunnuntai-iltana. Virolainen lentoyhtiö tarjoaa laadukkaat palvelut ja matka Helsinkiin taittuu nopeasti ja myös hinnat ovat edulliset. Käykääpä kurkistamassa lentoaikatauluja ja hintoja, saatatte yllättyä positiivisesti.

Ja olisiko vihdoin juhlan aika – Merkitkää kalentereihinne pe 19.11. Järjestämme suuret Yrittäjyyden juhlat Kokkolassa, kaikkien teidän kunniaksenne ja samalla julkistamme maakunnallisen sekä Yrittäjä-, että yksinyrittäjäpalkinnon vuodelle 2021. Näin tarjoamme teille viihdettä ja myös verkostoitumismahdollisuuksia – seuratkaa ilmoituksiamme – Show must go on!

Mervi Järkkälä