Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

28.5.2024
Tuomas Ruoho

Viestinnän harjoittelijana Satakunnan Yrittäjissä – mitä harjoittelusta jäi mukaan?

Olen nyt siinä pisteessä, että pian on aika sanoa Satakunnan Yrittäjille näkemiin. Tammikuun puolivälistä asti olen saanut viettää aikaani mitä upeimmassa ja kiintoisimmassa työyhteisössä, josta ei myöskään tunteiden paljoutta ole puuttunut. 

Minulla alkoi siis New Forte Oy:n kautta toteutettu työelämää edistävä ammatillinen kuntoutus (TEAK) tammikuun puolen välin jälkeen. Odotin harjoittelun alkua tuttuun tapaan jännittyneenä, mutta samalla myös mielenkiinnolla. En tiennyt, mitä tuleman pitää – ja alussa kaikki olikin vähän hakusessa, kuten tavallista. Lopulta sain sopivan otteen työtehtävistä ja -menetelmistä ja alkoi se työntekokin maittaa paremmin. 

Työnteko ja työelämä ovat minulla aina vähän hakeneet paikkaansa. Olen ollut ravintola-alan koulutuksen käytyäni lievästi sanottuna skeptinen sille, että tekisin enää koskaan kunnon töitä. Onneksi viestinnän ala on opettanut minulle paljon kaikenlaista hyvää. Kaikki työt eivät nimittäin suinkaan ole sellaisia, joilla kaltaiseni – aiemmin työtä vieroksunut – ihminen ei voisi pärjätä. Tarvitsen vain oikeanlaisen työmäärän ja itselleni inhimilliset työajat sekä -tavat, menetelmät ja työpisteen, jotta voin onnistua loistamaan. 

Palatakseni työharjoitteluun, on pakko todeta, että olen oppinut aivan hirveästi uusia ajatusmalleja oltuani yli neljä kuukautta Satakunnan Yrittäjissä. Olen kuullut muiltakin kuin vain työpaikkaohjaajaltani mitä erilaisimpia mietteitä ja tajunnut, että maailma ei tosiaankaan ole ihan niin mustavalkoinen kuin monet mediat antavat luulla. Harjoitteluni ei siis ole ollut pelkästään työtehtäviä ja -tapoja käsittävä kokonaisuus – se on ollut paljon muutakin. 

Olen oppinut Satakunnan Yrittäjissä paljon erilaisista työtehtävistä ja niiden tekijöistä. Satakunnan Yrittäjät tekee erittäin tärkeää työtä, jotta he voivat saavuttaa parhaat mahdolliset edut ja oikeudet paikallisille yrittäjille. 

Tästä eteenpäin suuntaan taas elämässäni eteenpäin uusiin seikkailuihin. En vielä tiedä, mitä ne pitävät sisällään – aion kuitenkin jatkaa elämässäni itselleni mielekkäällä tavalla. Yritän löytää sen oikean tien, joka minulle on tarkoitettu ja jota pitkin kulkemisesta voin itsekin olla ylpeä. 

Tuomas Ruoho