Espoon Yrittäjät

Espoon Yrittäjien hallitus

Espoon Yrittäjien hallituksessa tehdään päätökset siitä, millaista toimintaa Yrittäjillä on Espoossa. Ota meihin yrittäjäkollegoihin yhteyttä, jos haluat kuulla lisää toiminnasta tai työstä yrittäjien asian eteen.

Espoon Yrittäjien hallituksen jäseniin pääset tutustumaan tällä sivulla.

Päivi Repo

Paveco Oy ja Ivon Oy
p. 050 544 6912
paivi.repo(at)paveco.fi

Yrityksen toimiala
Ivon Oy tekee ilmanvaihdonkoneiden huoltoja, ilmanvaihtokanavien puhdistuksia sekä koneellisen ilmanvaihdon säätöjä sekä ilmanvaihtoon liittyviä ongelmanselvityksiä ja konsultaatiota.
Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 1986.

Yrittäjäuran paras tai dramaattisin hetki
Yrityskaupat eli ostot, myynnit ja uusien yritysten perustaminen on aina parhaita hetkiä. Kiinteistöalan kehittymiseen  vaikuttaminen vuosikymmenien aikana on ollut parasta. Työllistävänä yrittäjänä on aina dramaattista huomata miten jäykät työmarkkinat Suomessa on. Näin pitkällä uralla ei voi mainita yhtä parasta kohtaa. Jopa pieni kehitys, jossa työntehokkuutta saadaan lisättyä ja palvelua parannettua on parhaita hetkiä.

Espoon Yrittäjien hallituksessa olen mukana, koska haluan vaikuttaa koko pääkaupunkiseudun yrittäjien elinkeinon edunvalvontaan niin kunta kuin valtakunnan tasolla. Haluan myös vaikuttaa Suomen Yrittäjien kautta työmarkkinoiden kehittymiseen.

Aija Bärlund

Oy Aija Bärlund Ab
p. 040 681 0245
ab(at)aijabarlund.fi

Yrityksen toimiala
Liikkeenjohdon konsultointi
Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2015.

Yrittäjäuran paras tai dramaattisin hetki
Paras hetki oli kun sain asiakaspalautteissa omasta osaamisestani keskiarvon 9,50 skaalalla 4 – 10.

Espoon Yrittäjien hallituksessa olen mukana, koska haluan osallistua yrittämisen edellytysten ja toimintaympäristön suunnittelun kehittämiseen Espoossa.

Monica Jalonen

Kamon Oy
p. 050 502 5115
monica(at)kamon.fi

Yrityksen toimiala
Muu liikkeenjohdon konsultointi. Suunnitelmat ja toteutukset tuotteistamiseen ja markkinointiin.
Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2016.

Yrittäjäuran paras tai dramaattisin hetki
Tyytyväinen asiakas :-), eli parhaat hetket liittyvät saatuun hyvään asiakaspalautteeseen tehdyn työn jälkeen. Myös se hetki aina sykähdyttää, kun uusi asiakas ottaa yhteyttä suosittelun perusteella.

Espoon Yrittäjien hallituksessa olen mukana, koska haluan edistää meille yrittäjille tärkeitä asioita ja myös rohkeasti nostaa esiin epäkohtia jotka ovat yrittäjälle haasteena ja etsiä niihin ratkaisuja.

Heikki Lehmuskoski

Atlas College Oy
p. 050 411 6243
heikki.lehmuskoski(at)hierontakoulu.fi

Yrityksen toimiala
www.activergo.fi
www.ajas.fi
www.fysiotraining.fi
www.hierontakoulu.fi
www.omapanimo.fi
www.osteopatiakoulu.fi
www.potilasasiamies.fi
www.ohmygoodness.fi
www.voimakahvila.fi
www.mettanordic.com

Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2003.

Yrittäjäuran paras tai dramaattisin hetki
Ensimmäisen yrityksen konkurssi -ensin se oli dramaattisin ja uran kauhein hetki, mutta jälkikäteen ehkä myös paras hetki ajatellen sitä, mihin se ohjasi yrittäjän uraani.

Espoon Yrittäjien hallituksessa olen mukana, koska haluan omalta osaltani vaikuttaa siihen, että Suomessa voi yrittää nyt ja tulevaisuudessa. Haluan varmistaa, että yrittäminen kannattaa ja että tuottavien ja hyvinvoivien yritysten avulla voimme tarjota jatkossakin toimivat julkiset palvelut.

Lauri Mäki

Asianajotoimisto AKG Oy
p. 040 723 0984
lauri.maki(at)akg.fi

Yrityksen toimiala
Lakiasiaintoimistot
Olen ollut Asianajotoimisto AKG Oy:n osakas vuodesta 2018 lukien. Osakkuuden olen saavuttanut vahvalla yrittäjähenkisyydellä ja vuosien kovalla työnteolla.

Yrittäjäuran paras hetki
Tuoreimpana ja ajankohtaisimpana parhaana hetkenä tulee mieleen koronakriisin yhteydessä negatiivisten uutisten vastapainona näkynyt yhteisöllinen välittäminen toisista yrittäjistä.

Espoon Yrittäjien hallituksessa olen mukana, koska haluan olla tukemassa yrittäjyyttä, antamassa neuvoja kanssayrittäjille, poistamassa yrittäjyyden esteitä ja siten luomassa tervettä kasvua alueella.

Heikki Pernu

Nekonet Oy
p. 040 963 4259
heikki.pernu@nekonet.fi

Yrityksen toimiala
ICT-asiantuntijapalvelut

Yrittäjäuran paras hetki tai dramaattisin hetki
Kokopäiväyrittäjyyden ensimmäisen kuukauden perusteella oli vakavasti harkittava palaamista palkkatöihin. Lopulta sainkin sitten 1-2 viikon sisällä ison asiakkaan, jonka johdosta ensimmäiset 1-2 vuotta sujuivat loistavasti.

Espoon Yrittäjien hallituksessa olen mukana, koska haluan vaikuttaa valtakunnallisellisesti ja kaupungin tasolla yrittäjyyttä edistäviin päätöksiin mikäli mahdollista sekä tukea omalta osaltani muita yrittäjiä.Markku Sahi

MarkBrook Oy Ab, JP Cornerstone Executive Search Oy Ab
p. 040 844 2185
markku.s.sahi(at)gmail.com

Yrityksen toimiala
Yritysjohdon rekrytointi, esimiesvalmennukset sekä liikkeenjohdon konsultointi
Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2010.

Yrittäjäuran paras hetki tai dramaattisin hetki
Yrittäjäuran paras hetki oli saada tasavertaiseksi yhtiökumppaniksi henkilö, jonka kanssa ajatukset, arvot ja tekeminen toimivat. Dramaattisinta oli kyseisen henkilön luopuminen henk. koht. syistä osakkuudesta. Silloin kävin itseni kanssa keskusteluja omasta halusta enää jatkaa.

Espoon Yrittäjien hallituksessa olen mukana, koska haluan olla vaikuttamassa sekä edistämässä yrittämisen asemaa yhteiskunnassa sekä olla mukana tukemassa yrittäjille tärkeitä asioita. Mukanaolo antaa mahdollisuuden asioiden eteenpäin viemiselle…

Katri Sipilä

Katri Sipilä Consulting Oy
p. 040 580 3430
ks(at)katrisipila.com

Yrityksen toimiala
Liikkeenjohdon konsultointi
Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2019.

Yrittäjäuran paras hetki
Tuoreena yrittäjänä olen ilahtunut yrittäjäkollegojen kannustuksesta ja tuesta. Verkostoissa on voimaa.  Konsulttiyrittäjälle verkostot tarjoavat mahdollisuuden päästä mukaan monipuolista osaamista vaativiin ja isompiin projekteihin, kuin mihin rahkeet yksin riittäisivät.  

Espoon Yrittäjien hallituksessa olen mukana, koska haluan käyttää järjestöjohtamisen, edunvalvonnan  ja hallitustyön  kokemustani ja osaamistani  yrittäjien toimintaedellytysten edistämiseen ja parantamiseen.

Kirsi Åkerlund

Asianajotoimisto Kirsi Åkerlund Oy
p. 0500 465 747
kirsi.akerlund(at)akerlundlex.fi

Yrityksen toimiala
Asianajopalvelut
Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 1992.

Yrittäjäuran dramaattisin hetki
Ryhdyin yrittäjäksi 1992, kun meneillään oli 1990-luvun suuri lama. Tämä näkyi työssäni ja erityisesti hoitaessani konkursseja. Näin siinä yhteydessä monenlaisia yrittäjäkohtaloita; ihmisiä, jotka olivat menettäneet kaiken eikä uuden alkua ollut näköpiirissä eikä voimavarojakaan siihen. Tuolloin vielä konkurssi koettiin epäonnistumiseksi ja sitä häpeiltiin, vaikka syyt olivat yleisesti laman aiheuttamissa ketjureaktioissa ja yrittäjille tyrkytetyissä valuuttalainoissa. Käydessäni läpi asioita konkurssin tehneiden yrittäjien kanssa olisi ollut enemmän hyötyä psykologin kuin juristin koulutuksesta. Onneksi yhteiskunnassamme on tapahtunut sen jälkeen paljon positiivista kehitystä tuolla saralla: konkurssi ei ole enää häpeä, tarjolla on erilaisia auttamisverkostoja ja yrittäjän velkajärjestelymahdollisuuksia on helpotettu merkitty. Valtionkin tukitoimet ovat suhteellisen ketteriä, jonka johdosta säästyttiin koronakonkurssien aallolta.

Espoon Yrittäjien hallituksessa olen mukana, koska haluan olla mukana parantamassa espoolaisten yrittäjien toimintamahdollisuuksia ja puuttua yrittäjien havaitsemiin epäkohtiin. Olin mukana aktiivisesti Espoon kunnallispolitiikassa viimeiset 12 vuotta mm. valtuutettuna ja kaupunginhallituksen varajäsenenä, jolloin kaupungin organisaatio tuli tutuksi. Tapaan työssäni paljon yrittäjiä ja saan sitä kautta palautetta erityisesti pienyrittäjien ongelmista mm. työsuhdeasioissa. Uskon, että voin taustani perusteella löytää oikeita kanavia ja keinoja yrittäjien edunvalvontatyöhön.

Tutustu myös Espoon Yrittäjien sääntöihin ja hallinto-ohjeeseen