13.2.2017 klo 13:55
Uutinen

100 % asennetta -manifesti: YRITTÄJÄT HAASTAVAT KANTAMAAN VASTUUTA

Pohjoissavolaiset yrittäjät ovat käynnistäneet vastuullisuuskampanjan, jossa he omalla esimerkillään haastavat kaikki savolaiset vastuunkantoon ja reiluun peliin.

Yrittäjäjärjestö ja sen jäsenet julistavat arvonsa yhteisellä manifestilla, joka peräänkuuluttaa sataprosenttista yrittäjäasennetta yhteisen ja menestyvän Pohjois-Savon ja Suomen rakentamisessa.

Vastuullinen savolainen yrittäjä – 100 % asennetta –manifesti:

Yrittäjyys on uskoa unelmiin,
halua luoda hyvinvointia ympärilleen sekä
tahtoa tarjota yhä parempia tuotteita ja palveluita.
Meille Savon Yrittäjille yrittäjyys on reilua peliä.
Se on vastuun kantamista yhteiskunnasta, työntekijöistä ja omasta työstä.
Se on lakien ja asetusten noudattamista sekä verojen ja velvoitteiden hoitamista.
Se on rehellisyyttä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kohtaan.
Se on paikallista työllistämistä asianmukaisella palkkauksella.
Se on yhteisen menestyvän Suomen rakentamista.
Se on 100 % yrittäjäasennetta.

Manifesti syntyi Savon Yrittäjien ja sen paikallisyhdistysten yhteistyönä. Savon Yrittäjien puheenjohtaja Yrjö Ronkainen taustoittaa manifestin ajatusta seuraavasti:

– Yrittäjät ovat yhteiskuntamme vastuullisia avaintekijöitä, sillä vain yrittäjyys luo uutta elinvoimaa. Yrittäjä kantaa vastuuta muidenkin suomalaisten puolesta siitä, että yhteiskunnan rattaat pyörivät ja saavat jatkuvasti uutta voimaa ja vauhtia. Tämän vastuullisuuskampanjan myötä myös yrittäjät julistavat sen itse ja haastavat mukaan muitakin.

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen muistuttaa, että pk-yrittäjät ovat jo pitkään kantaneet vastuun suomalaisten työllistämisestä:

– pk-yrityksiin on syntynyt 2000-luvulla jo yli 100 000 uutta työpaikkaa. Pk-yritykset ovat myös kantaneet vastuunsa työpaikkojen säilyttämisessä viime vuosien vaikeassa taloustilanteessa.

Jokainen haasteen vastaanottanut yrittäjä voi hyödyntää vastuullisuuslupausta oman yrityksensä maineen rakentamisessa. Sitoutumisen merkiksi yrittäjäjärjestön jäsen saa käyttöönsä 100 % asennetta –materiaaleja, joista myös asiakkaat tunnistavat yrityksen luotettavaksi, vastuulliseksi ja yhteiset arvot allekirjoittavaksi toimijaksi.

Lisätietoja:

www.savonyrittajat.fi/asenne100

Savon Yrittäjät
Yrjö Ronkainen, puheenjohtaja: p. 050 550 6969, yrjo.ronkainen(at)varpuke.fi
Arto Nykänen, toimitusjohtaja: puh. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi