Katja Rasi 100 Solutions Oy - Kuvaaja Lumikki Husu
29.11.2023 klo 08:13
Uutinen

100 Solutions Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on toimitusjohtaja Katja Rasi, jonka yritys 100 Solutions tekee myynnin ulkoistusta B2B-yrityksille.

Yrittäjän nimi?

Katja Rasi, toimitusjohtaja, ympäristötekniikan diplomi-insinööri

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Olen ollut yrittäjä vuodesta 2013. Eli minullahan on nyt 10-vuotisjuhlavuosi menossa!

Lisäksi olen ollut mukana vuodesta 2009 mukana perheyrityksessämme, jossa teemme aurinkopaneeli- ja sähköasennuksia.

Yhteystiedot?

👉️ https://www.linkedin.com/in/katjarasi/

👉️ www.100solutions.fi

Yrityksen toimiala?

100 Solutions Oy tekee tehokasta myynnin ulkoistusta B2B-yrityksille. Tarjoamme kattavat ja asiantuntijatason palvelut uusasiakashankintaan sekä tarvittaessa laajennamme kokonaisuutta myyntiprosessin klousausvaiheeseen saakka.

Sovimme asiakastapaamisia, teemme markkinaselvityksiä ja kilpailija-analyysejä.

Tarjoamme myös räätälöityjä myyntiyhteistyöratkaisuja, jotka tukevat kansainvälistymistä. Olipa asiakkaamme vahvistamassa asemaansa Suomen markkinoilla tai valmistautumassa kansainväliseen laajentumiseen, autamme heitä saavuttamaan ja ylittämään myyntitavoitteensa.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Perustaessani 100 Solutions Oy:tä suuntasin huomioni kohti yleisiä myynnillisiä tarpeita, joita useilla yrityksillä esiintyy, tarjoten samalla laadukkaita ja optimaalisia ratkaisuja. Aiemmat kokemukseni ulkoistetusta myynnistä, yhteistyöstä eri toimijoiden kanssa, loivat vankan pohjan liiketoimintamallilleni. Osallistuminen useisiin myyntiä käsitteleviin kirjaprojekteihin vahvisti tuntemustani alalta, ja uskoin voivani tuoda arvoa tälle sektorille.

Millainen on tavallinen työpäiväsi? Onko sinulla aamurutiineja?

Aamurutiinini alkaa välittömästi heräämisen jälkeen, kun suuntaan koirani Lissun kanssa ulos lenkille, joka toteutetaan sään salliessa juosten lähimetsässä. Aamupalan nauttimisen jälkeen aloitan työpäiväni, joka kattaa laajan kirjon tehtäviä, kuten asiakaskontaktointia, sisäisiä palavereja ja neuvotteluja asiakkaiden kanssa. Työpäivät saattavat venyä myöhään iltaan tai jopa viikonloppuihin, jolloin omistaudun hallinnollisille tehtäville.

Koirani toimii päivän aikana muistutuksena säännöllisistä tauoista ja ulkoilusta, mikä edistää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointiani. Tämä tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä on olennainen osa päivärutiiniani.

Lissu-koira, kuvaaja Katja Rasi

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Asiakaskuntamme edustaa monipuolisia aloja, kuten teknologia, ympäristö, IT, energia, rakentaminen ja teollisuus. Tiimimme koostuu itsenäisesti kotoa käsin työskentelevistä asiantuntijoista. Ylläpidämme tiivistä viikkoyhteyttä, mikä mahdollistaa kuulumisten vaihdon ja toistemme tsemppaamisen projektikohtaisiin onnistumisiin.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Ajattelen asiakkaideni liiketoimintaa ja etua ensisijaisesti. Olen erinomainen kuuntelija ja ratkaisukeskeinen myynnin ammattilainen. Asiakkaidemme menestys on minulle suuri voimavara, ja saan valtavasti energiaa nähdessäni heidän menestyvän.

Projektiemme myötä asiakkaiden liikevaihto nousee keskimäärin 24 % ja tulos jopa 200 %.

toimitusjohtaja Katja Rasi, 100 Solutions Oy

Tavoitteenani on luoda kestäviä ja kasvavia tuloksia yhdessä asiakkaideni kanssa.

Miten purat stressiä?

Olen muokannut elämäntapani niin, että koen nykyään merkittävästi vähemmän stressiä. Tämä ei tarkoita, että stressiä aiheuttavat tekijät olisivat kadonneet, vaan enemmänkin se liittyy elämänasenteeseeni. Olen oppinut, että stressaaminen ja huolehtiminen ovat usein turhia. Todellisuudessa noin 90 % huolista ei koskaan toteudu.

Kun tunnen ylikuormittumista, löydän rauhan metsäkävelyistä tai annan itselleni hetken, vaikka kännykkäpelin parissa. Tämä antaa tilaa hengittää ja rauhoittua sekä auttaa minua selkiyttämään ajatuksiani, jotta voin jatkaa töitäni uudella energialla.

Katja Rajasaaressa, kuvaaja Riitta Miettinen

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Olen kotoisin yrittäjäperheestä, mikä antaa minulle realistisen näkökulman yrittäjyyteen. Teemme työtämme intohimosta ja rakkaudesta alaamme, emme pelkästään rahan ja menestymisen takia. Myös tyttärestäni tuli yrittäjä vuosi sitten.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Toisinaan nautin lounaani sohvalla ja uppoudun kansainvälisiin sarjoihin, kuten National Geographicin ohjelmiin tai Suurmestari UK:han.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Ota päivittäin tavoitteeksi tukea muita yrittäjiä. Suosittele yrittäjäkollegoita tuttavillesi tai jaa vinkkejä siitä, mistä he voivat löytää uusia asiakkaita. Älä unohda antaa positiivista palautetta ja kehuja myös verkostoitumisalustoilla, kuten LinkedInissä tai sosiaalisessa mediassa. Olemalla toistemme tukena ja jakamalla hyviä käytäntöjä, vahvistamme yrittäjäyhteisöä. Näin me yrittäjät autamme toinen toistamme menestymään yhdessä ja erikseen.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >